Арнольд Паласіос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Арнольд Паласіос
Народився 22 серпня 1955(1955-08-22) (68 років)
Сайпан
Країна  США
Діяльність політик
Знання мов англійська
Посада Lieutenant Governor of the Northern Mariana Islandsd
Партія Республіканська партія США

Арнольд Індалесіо Паласіос (англ. Arnold Palacios; нар. 22 серпня 1955) — політик із Північних Маріан, який зараз обіймає посаду дев'ятого губернатора Північних Маріанських островів з 2023 року. Раніше він обіймав посаду 12-го віце-губернатора Північних Маріанських островів з 2019 по 2023 рік. представляв Сайпан у сенаті Північних Маріанських островів. Колишній член Республіканської партії, він є губернатором Північних Маріанських островів, перемігши на виборах 2022 року.

Особисте життя[ред. | ред. код]

Паласіос закінчив Портлендський державний університет. Паласіос одружений на Веллі Саблан Паласіос, у них четверо дітей: Арнольд Джерард, Ніколь, Тіана та Ерік.

Політична кар'єра[ред. | ред. код]

Паласіос є колишнім спікером Палати представників Північних Маріанських островів. Він був приведений до присяги 14 січня 2008 року як спікер 16-го законодавчого органу Палати представників. Він представляв у Палаті виборчий округ 3, який охоплює частини Сайпана та Північних островів.

Паласіос був напарником чотириразового кандидата в губернатори Гайнца Гофшнайдера на виборах 2009 року. У разі обрання Паласіос став би лейтенант-губернатором Північних Маріанських островів у 2010 році. Натомість він був обраний у 2018 році разом із діючим губернатором Ральфом Торресом, який розпочав би свій термін у січні 2019 року.

Паласіос переміг як незалежний кандидат на посаду губернатора на виборах 2022 року, балотуючись з мером Сайпана Девідом М. Апатангом як його напарником.