Вартіс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТОВ «Вартіс»
Тип Товариство з обмеженою відповідальністю
Форма власності товариство з обмеженою відповідальністю
Спеціалізація металургія/металопрокат
Засновано 1997
Штаб-квартира Київ, Україна
Ключові особи Мазієнко О.М.
Продукція металопрокат та будматеріали
Послуги Продаж металопрокату та будматеріалів, зберігання, порізка, доставка
Співробітники ~500
Код ЄДРПОУ 34350636
vartis-metal.com.ua

«Вартіс» (Vartis) — українська компанія, яка працює на ринку металопрокату вже більше 20 років. З 2016 року вона займає провідні позиції серед українських металотрейдерів.

Vartis здійснює комплексне постачання металопрокату на будівельні об'єкти та промислові підприємства, працює з тисячами роздрібних та оптових клієнтів.

Компанія активно займається розвитком власних оптових та роздрібних металоцентрів по всій території України і забезпечує постійну наявність понад 3500 позицій асортименту металопрокату та будівельних товарів на своїх складах.

Історія[ред. | ред. код]

Команда Vartis, яка сформувалася 2001 року, пройшла масштабну трансформацію в Національну мережу металу «Vartis» у 2006 році, обравши якісно новий шлях ведення лояльного до клієнтів бізнесу.[1]

2022 рік[ред. | ред. код]

У лютому 2022 року після вторгнення Росії на територію України, компанії вдалося швидко переналаштувати роботу і в умовах війни не вдатися до масштабного скорочення працівників, зберегти свої позиції на ринку, евакуювати фахівців та металопродукти з небезпечних територій.

Швидка перебудова бізнес-процесів дозволила компанії функціонувати максимально ефективно та зберегти свої позиції на ринку.

Компанія Vartis вивчала можливість експортувати українську металопродукцію на ринок Європи для наповнення бюджетів різних рівнів за рахунок податків та для функціонування галузі в Україні і збереження робочих місць.[2]

Під час вторгнення Росії на українські території у лютому-березні 2022 року постраждали склади компанії у Гостомелі та Бучі, але все вдалося швидко оновити влітку 2022 року.[3]

Структура компанії[ред. | ред. код]

Головний офіс компанії знаходиться у м. Вишневе,  вул. Київська, 21. Металоцентри Vartis є на території всієї України. Переважно — в західних та центральних областях. Найбільша кількість металоцентрів компанії — у Києві та Київській області[4]. Станом на жовтень 2022 року на території України функціонує 43 оптові та роздрібні металоцентри Vartis[4].

Реалізовані проекти[ред. | ред. код]

«Вартіс» брав активну участь в реалізації таких масштабних проектів:

Також компанія Вартіс постачає металопрокат основним компаніям-забудовникам Київського регіону.

Про компанію у медіа[ред. | ред. код]

Компанія Vartis зустрічається в просторі медіа України.

Комерційний директор Vartis Сергій Коваленко давав промисловим виданням прогнози щодо зміни цін на метал у 2022 році, розповідав про важливість відкриття морських портів для експорту металосировини та металопродуктів та ін.[6][7][8][9][10][11]

Цифри[ред. | ред. код]

  • 38 000 клієнтів довіряють Vartis з початку діяльності;
  • більше 500 співробітників працюють в Vartis;
  • загальна площа складів для зберігання металопрокату — 55 тис. м² (8 футбольних полів);
  • 35 власних авто для доставки товару споживачам;
  • 43 металоцентри, кількість яких постійно зростає.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Gazeta.ua (21 вересня 2022). "У разі затяжної війни порятунок для металоторгових компаній – це вихід на експортні ринки" – Сергій Коваленко. Gazeta.ua (укр.). Процитовано 24 жовтня 2022.
  2. Украинские металлопроизводители из-за отмены пошлин хотят выйти на рынок ЕС — Новости — GMK Center. ГМК (ru-RU) . Процитовано 24 жовтня 2022.
  3. Vartis відновлює роботу в прифронтових містах та закликає бізнес довіряти ЗСУ. liga.net.
  4. а б Vartis · Металоцентри (укр.). Процитовано 4 листопада 2022.
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 12 червня 2017. Процитовано 19 травня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  6. Київський, Олександр (6 вересня 2022). Український металотрейдер прогнозує ріст цін на чорний метал у вересні: причини. Національний Промисловий Портал (укр.). Процитовано 24 жовтня 2022.
  7. Київський, Олександр (21 вересня 2022). Які фактори покращать скрутну ситуацію на українському ринку металу, – відповідає компанія-металотрейдер. Національний Промисловий Портал (укр.). Процитовано 24 жовтня 2022.
  8. Шевчук, Мария (16 вересня 2022). Экспорт металла через порты позволит предприятиям возобновить работу, а Украине – получить валюту, – Коваленко. OBOZREVATEL NEWS (рос.). Процитовано 24 жовтня 2022.
  9. Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ). kbu.org.ua. Процитовано 24 жовтня 2022.
  10. Цензор.НЕТ. Експорт металу через порти дасть змогу підприємствам відновити роботу, а Україні - отримати валюту, - експерт. Цензор.НЕТ (укр.). Процитовано 24 жовтня 2022.
  11. Экспорт металла через порты позволит предприятиям возобновить работу, - эксперт. РБК-Украина (укр.). Процитовано 24 жовтня 2022.

Джерела[ред. | ред. код]