Генерал (відеогра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Генерал
Розробник NewGame Software
Жанр(и) Покрокова стратегія
Платформа  Microsoft Windows
Ліцензія Freeware
Дата випуску 1999
Режим гри  однокористувацький
 багатокористувацький
Мова російська, англійська, українська, польська[1]
Українська так[2]
Офіційний сайт

«Генерал»комп'ютерна гра, розроблена компанією NewGame Software (зараз Katauri Interactive і Elemental Games) в 1999 році. Розповсюджується за ліцензією freeware. З 2001 року працює ігровий сервер General Online [Архівовано 26 березня 2022 у Wayback Machine.].

Опис гри[ред. | ред. код]

«Генерал» — це покрокова стратегія. Гравець є керівником держави. Мета гравця — захопити всі інші держави. Всього на мапі може бути від 2 до 20 держав. В грі застосовується режим одночасної обробки ходу, що робить гру рівноцінній для всіх гравців.

Гравець керує економікою, наукою, наймає вчених і солдат, купує генералів. Генерали мають кілька характеристик: вік, майстерство, розум (здатність до навчання), швидкість та моральний дух. Генералів можна поставити на чолі армії для нападу на іншу державу або захисту своєї.

В грі присутня підтримка багатокористувацького режиму. Можна грати через локальну мережу, по модему, через паралельний (LPT) або послідовний (COM) порти. Підтримується гра кількох гравців на одному комп'ютері (Hotseat). З 2001 року працює ігровий сервер для гри через Інтернет.

Ігровий сервер General Online[ред. | ред. код]

Ігровий сервер General Online [Архівовано 26 березня 2022 у Wayback Machine.] допомагає знайти суперника для гри через Інтернет. Також він веде архів ігор та рейтинг гравців. Для кожного гравця є окрема сторінка с докладною статистикою і списком ігор, в яких він приймав участь.

Преса про гру[ред. | ред. код]

  • «Переваги: реінкарнація давно забутого піджанру, легкість в освоєнні, сильний ШІ. Недоліки: немає дипломатії, аскетична графіка. Резюме: Білл! Гейтс! Навіщо нам „Сапер“? Включіть у поставку Windows „Генерала“!»

«Страна игр» № 10 [43] (травень 1999), оцінка: 6,5[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. General Online (англійською) .
  2. Украинская локализация "Генерала" (російською) .
  3. Генерал v3.0 (Обзор) (російською) . Страна игр № 10 [43] (травень 1999). Архів оригіналу за 24 лютого 2020. Процитовано 28 травня 2022.

Посилання[ред. | ред. код]