Девід Кокнер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Девід Кокнер
англ. David Koechner
Народився 24 серпня 1962(1962-08-24)[1] (61 рік)
Моніто, Міссурі, США
Громадянство  США
Діяльність актор
Alma mater Міссурійський університетd і Benedictine Colleged
Роки діяльності з 1995
IMDb nm0462712

CMNS: Девід Кокнер у Вікісховищі

Девід Майкл Кокнер (англ. David Michael Koechner; 24 серпня 1962, Моніто, Міссурі, США) — американський актор та комік, найбільш відомий своїми ролями у фільмах Телеведучий: Легенда про Рона Борганді та телесеріалі Офіс.

Біографія[ред. | ред. код]

Девід Кокнер народився 24 серпня 1962 рік а в містечку Тіптон, штат Міссурі, в сім'ї Маргарет Енн Кокнер (до шлюбу Доуні) і Сесіла Стівена Кокнер, який займався виробництвом клітин для індичок. Батько Девіда має німецьке коріння, мати - ірландське. У Девіда є два брати і три сестри.

Після закінчення школи Девід вивчав політологію в коледжі англ. Benedictine College, а потім в Міссурійськом університеті. Однак відразу після здобуття вищої освіти Девід поїхав в Чикаго, вирішивши стати артистом-коміком. Там він грав в імпровізаційної театрі англ. iO Theater, навчаючись акторській майстерності у відомого актора і педагога Справи Клоуз, грав в трупі The Second City[en].

У 1995 році Кокнер вперше з'явився на телебаченні: протягом року він виконав кілька ролей в 20 випусках шоу «Суботнім вечором в прямому ефірі»; в 1997 році відбувся дебют актора на широкому екрані - стрічка Хвіст крутить собакою, в якій він зіграв невелику роль кінорежисера. До теперішнього часу Кокнер з'явився майже в 120 фільмах і серіалах, тричі виступив як сценарист і двічі як продюсер.

В 2005 році номінувався на MTV Movie Awards в категорії «Краще музичне уявлення» (спільно з трьома іншими акторами) за роль у фільмі «Телеведучий», але не отримав нагороди.

27 червня 1998 одружився з Лей Кокнер, діти: Чарльз Патрік, Марго Грейс, близнюки Вільям Сарджент і Одрі Віолет (нар. 2006) і Єва Джульєт (нар. 2011). Імена дружини і всіх п'ятьох дітей витатуювані в актора на правому плечі.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Discogs — 2000.