Джейсон Цвейг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Джейсон Цвейг
англ. Jason Zweig
Народився 20 століття
Країна  США
Діяльність журналіст, письменник
Сайт jasonzweig.com

Джейсон Цвейг  (англ. Jason Zweig)  – американський журналіст, особистий фінансовий оглядач «The Wall Street Journal», редактор видання Бенджаміна Грехема «Розумний інвестор» (1949), та автор книги «Ваші гроші і Ваш мозок» («Your Money and Your Brain», «Simon & Schuster» - 2007). Його праці по праву вважаються культовими книгами серед фахівців з інвестицій.[1] Також є дописувачем журналів «Money», «Time», «Financial History», «The Journal of Behavioral Finance» та сайту cnn.com.[2]

Біографія[ред. | ред. код]

Вищу освіту (ступінь бакалавра) Джейсон отримав в Колумбійському коледжі (Columbia College); за успіхи в навчанні був відзначений національною стипендією імені Джона Джея (John Jay National Scholarship). Надалі Цвейг провів рік в Єрусалимі (Jerusalem), вивчаючи історію та культуру Середнього Сходу, навчаючись в Єврейському Університеті (Hebrew University).

З 1987 по 1995 рік Цвейг був редактором пайових фондів в «Forbes».

В журнал «Money» Цвейг влаштувався в 1995-му. До цього він якийсь час працював в інвестиційному підрозділі «Forbes». Ще до «Forbes» Джейсон займав пост репортера-дослідника в економічно-діловому розділі «Time» та посаду помічника редактора. Його статті також друкувалися в журналі «Africa Report».

Наразі Джейсон Цвейг регулярно виступає з промовами на телебаченні та радіо, а також на різних громадських заходах - засіданнях Американської асоціації індивідуальних інвесторів (American Association of Individual Investors), Інституту Аспена (Aspen Institute), Інституту CFA (CFA Institute), інвестиційної конференції «Morningstar» (Morningstar Investment Conference). Виступи Цвейга регулярно слухають студенти Гарварду (Harvard), Оксфорда (Oxford) і Стенфорда (Stanford).[3]

Факти[ред. | ред. код]

Кілька років Джейсон займав посаду куратора Музею Американських Фінансів (Museum of American Finance) - одного з дочірніх проектів Смітсонівського Інституту (Smithsonian Institution).[1]

Всупереч поширеній думці, Джейсон не є родичем відомого менеджера, бізнесмена, фінансиста Мартіна Цвейга (Martin E. Zweig).

Книгу «Розумний інвестор. Стратегія вартісного інвестування» перекладено та опубліковано українською мовою видавництвом «Наш Формат» 2019 році.

Бібліографія[3][ред. | ред. код]

2006 - The Intelligent Investor: The Definitive Book on Value Investing. A Book of Practical Counsel (укр.«Розумний інвестор. Стратегія вартісного інвестування»)

2008 - Your Money and Your Brain: How the New Science of Neuroeconomics Can Help Make You Rich

2009 - The Little Book of Safe Money: How to Conquer Killer Markets, Con Artists, and Yourself

2009 - Benjamin Graham, Building a Profession

2015 - The Devil’s Financial Dictionary

Переклад українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б About. Jason Zweig (амер.). 15 вересня 2010. Архів оригіналу за 1 травня 2019. Процитовано 1 травня 2019.
  2. Джейсон Цвейг — Asset Allocation (ru-RU) . Архів оригіналу за 1 травня 2019. Процитовано 1 травня 2019.
  3. а б Биография Джейсон Цвейг. www.peoples.ru. Архів оригіналу за 1 травня 2019. Процитовано 1 травня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]