Докторенко Андрій Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андрій Докторенко
Докторенко Андрій Миколайович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Народження 26 березня 1980(1980-03-26) (44 роки)
Пирятин, Полтавська область, Українська РСР, СРСР
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Alma Mater Київський національний аграрний університет
Військова служба
Роки служби з 2022 року
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Герой України

Андрій Миколайович Докторенко (нар. 26 березня 1980, м. Пирятин) — старший лейтенант[1] Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Життєпис[ред. | ред. код]

Андрій Докторенко народився 26 березня 1980 року в Пирятині на Полтавщині. Навчався в школі № 4 рідного міста, після закінчення 9 класів вступив до Березоворудського технікуму, а згодом — до Київського національного аграрного університету. Працював у Пирятинському відділі поліції.

Був мобілізований 19 квітня 2022 року до 66-ї окремої механізованої бригади. Перебував на передовій для відбиття повномасштабного російського вторгнення в Україну[2][3][4]: з липня 2022 року виконує бойові завдання на Донеччині та Луганщині[1].

Родина[ред. | ред. код]

Дружина та двоє синів[3].

Нагороди[ред. | ред. код]

  • звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (29 вересня 2023) — за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Сьогодні день найсильніших синів і доньок України, які боронять Батьківщину на суші, у повітрі, на воді – Президент вручив державні нагороди з нагоди Дня ЗСУ. Президент України. 6 грудня 2023.
  2. Лейтенанту Андрію Докторенку з Полтавської області присвоїли звання Герой України. ptv.ua (англ.). Процитовано 28 жовтня 2023.
  3. а б Пирятинцю Андрію Докторенку присвоєно звання Герой України. Реальні Лубни (укр.). 4 жовтня 2023. Процитовано 28 жовтня 2023.
  4. Андрію Докторенку з Полтавщини присвоїли звання Героя України. poltavawave.com.ua (укр.). Процитовано 28 жовтня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]