Запдос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Запдос
Маса 53 кг[1]
Названо на честь Тор і 2
Колір жовтий
Персонаж твору Pokémon Let's Go Pikachu і Let's Go Eevee[2]
Перша поява first generation of Pokémond
З вигаданого світу всесвіт покемонівd[3]
Висота 160 см
Медіафраншиза Покемон
Pokémon index 145[4]
CMNS: Запдос у Вікісховищі
Запдос

Запдос англ. Zapdos, (Thunder|サンダ) — це вигадана істота, що належить до покемонів першого покоління і має порядковий номер 145 зі 151 покемонів першого покоління і 729 всіх семи. Його ім'я складається з двох слів, перше з яких відображає звучання електричного струму, а друге - два іспанською (у загальному списку Запдос другий серед трьох легендарних покемонів-птахів). Уперше він з'являється у відеоіграх компанії Nintendo 1996 року, а також в однойменному мультсеріалі. Франшиза Запдоса використана у багатьох карткових іграх та при створенні іграшок і брелоків.

Загальна характеристика[ред. | ред. код]

Запдос — це великий покемон-птах, схожий на одуда або колібрі, з розчепіреним пір'ям на крилах і хвості та довгим дзьобом. Має жовте і чорне пір'я і чорні очі. Це дуже рідкісний покемон. Він є одним з трьох легендарних покемонів-птахів першого покоління. За легендою, Запдос народився під час удару блискавки із грозової хмари. Інша легенда розповідає, що завдяки йому з'явилось життя: від удару його блискавки у воду утворились білки. Цього покемона дуже важко спіймати, адже він дуже сильний, його може втримати лише ультрабол. Запдос не еволюціонує. Належить до типів електричного і літаючого. Його особливою властивістю є вплив, що допомагає йому використовувати найсильніші атаки супротивників навіть на покемонах, які мають до них імунітет. Зріст покемона приблизно 160 см, а вага — 52,6 кг. Судячи з його типу, запдосу простіше перемагати водних, бойових, інших літаючих та покемонів-комах, а програватиме він найчастіше іншим електричним, кам'яним і покемонам-драконам. Мешкає на острові Блискавки, який є одним з островів Шамуті Помаранчевого архіпелагу, але його можна зустріти під час сильних гроз чи біля електростанцій.

У регіоні Галар (8 регіон) запдос втратив здатність літати через велику кількість забрудненого повітря Галару та через тумани (алюзія на індутріальну революцію Братанії), у нього тип електричний замінився на бойовий, ноги стали більш потужними, а тіло стало помаранчевого кольору

Атаки[ред. | ред. код]

  • Стрімкість - запдос атакує ворога на великій швидкості;
  • Свердлячий дзьоб - запдос свердлить ворога своїм дзьобом;
  • Світловий екран - запдос створює перед собою захисний екран, що світиться жовтим і відбиває атаку супротивника на нього самого, підсиливши її у декілька разів;
  • Грім - запдос атакує супротивника потужним електричним променем, під час чого чутно грім;
  • Електрошок - запдос застосовує проти ворога електричний струм;
  • Блискавка - запдос б'є ворога блискавкою;
  • Удар блискавки - Запдос оточує себе електрикою, а потім стріляє у ворога невеликими блискавками, що завдають тому велику шкоду.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  1. https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Zapdos_(Pok%C3%A9mon)
  2. https://www.eurogamer.net/articles/2019-03-08-pokemon-lets-go-walkthrough-guide-5010?page=48
  3. https://www.pokemon.com/us/pokedex/zapdos
  4. ポケットモンスター オメガルビー・アルファサファイアThe Pokémon Company, Nintendo, 2014.