Карло Мазала

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Карло-Антоніо Мазала (оригінал імені Carlo-Antonio Masala, вимова: [ˈmaːzala]; *27 березня 1968(19680327), Кельн) — німецький політолог, професор, зав. кафедрою міжнародної політики факультету політичних і соціальних наук Університету Бундесверу в Мюнхені.

Фахівець-експерт у галузі міжнародної та воєнної безпеки.

Біографія[ред. | ред. код]

Масала народилася в інтернаціональній родині: мати австрійська продавщиця, батько італійський гастарбайтер, який спочатку працював на шахтах у Дортмунді, а потім у Кельні у електротехнічній фірмі Felten & Guilleaume.

Мазала ріс у Кьольні як італієць, потім провів кілька років дитинства на Сардинії. Вже зрілим молодим чоловіком у віці 29 років він отримав німецьке громадянство шляхом натуралізації, як передумову для призначення державним службовцем. Для цього йому довелося відмовитися від італійського громадянства, яке він на той час вже мав.

  • з 2004 — працював науковим радником у Оборонному коледжі НАТО в Римі
  • 2006-2007 – заступник директора з наукової частини в цьому ж коледжі.
  • з липня 2007 — обіймає посаду професора міжнародної політики в Університеті Бундесверу у Мюнхені.
  • 2011 — декан факультету політичних і соціальних наук цього ж університету
  • 2016 — відмовився від запропонованного призначення в Католицький університет Айхштетт-Інгольштадт.

Мазала працював на посадах запрошеного професора а також вченого-дослідника у університетах та дослідницьких центрах США та декількох європейських країн. Він вважається неореалістом і зосереджує свої дослідження на міжнародній та зовнішній політиці, порівняльному врядуванні, політиці безпеки, трансатлантичних відносинах і поточних подіях у Середземноморському регіоні.

Відношення до України[ред. | ред. код]

З самого початку нападу Росії на Україну Мазала стояв на позиції надання Україні з боку Німеччини повноцінної воєнної допомиги та всіх озброєнь в обсязі, в якому вона потребує.

Посилання[ред. | ред. код]