Конмен

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Конмен
англ. Con Man
Тип вебсеріал
Жанр телевізійна комедіяd
Керівник проєкту Алан Тьюдік
Режисер Алан Тьюдік
У головних ролях Алан Тьюдік
Натан Філліон
Сет Ґрін
Феліція Дей
Джина Торрес
Махер, Шон
Емі Екер
Джеймс Френсіс Ґанн
Mindy Sterlingd
Каспер Ван Дін
Шон Астін
Ari Stidhamd
Нолан Норт
Тріція Гелфер
Леслі Джордан
Alison Haislipd
Liza Lapirad
Генрі Роллінз
Skyler Dayd
Країна-виробник  США
Місце зйомок Лос-Анджелес
Мова оригіналу англійська[1]
Перший показ 30 вересня 2015[1]26 січня 2017[2]
Кількість сезонів 2
Кількість серій 25
Посилання

«Конмен» (англ. Con Man) — американський комедійний вебсеріал, створений Аланом Тьюдіком, що також зіграв головну роль проєкту. Прем'єра серіалу відбулася 30 вересня 2015 року на платформі відеохостингу Vimeo.

Сюжет[ред. | ред. код]

Рей Нерелі (англ. Wray Nerely) — актор, який знявся в ролі пілота космічного корабля в серіалі «Спектрум», який був знятий з виробництва, але став культовим у науковій фантастиці. Сам Рей, проте, не став голлівудською зіркою на відміну від свого доброго друга Джека Мура, який зіграв у «Спектрумі» капітана корабля. Розсерджений своїми невдачами і кар'єрним злетом Джека, Рей відвідує численні зборів типу комік-кони (звідси назва серіалу), науково-фантастичні фестивалі і магазини коміксів, поступово усвідомлюючи, що у нього є свої прихильники і він їх любить.[3][4]

У ролях[ред. | ред. код]

Основні персонажі[ред. | ред. код]

  • Рей Нерелі (Алан Тьюдік) — актор-невдаха, який зіграв у популярному серіалі «Спектрум» пілота корабля Кеша Вейна. Після цієї ролі акторові пропонують ролі тільки в науково-фантастичних проєктах. Ім'я для героя взято із серіалу «Правосуддя[en]» — так звали персонажа Алана Тьюдік в одному з епізодів[5][6]. Багато в чому персонаж є відсиланням до самого Алану, який грав пілота Воша в культовому серіалі «Світляк», несподівано закритому після першого ж сезону[7][8].
  • Джек Мур (Натан Філліон) — також актор, найкращий друг Рея. У «Спектрум» він грав головну роль — капітана корабля Джеймса Раакера. Після цього в кар'єрі Мура стався прорив, він став «неймовірною кінозіркою бойовиків типу Метта Деймона». У серіалі «Світляк» Натан Філліон грав роль капітана Мела Рейнольдса.
  • Боббі (Мінді Стерлінг[en]) — букінг-агент Рея, трансгендер. У минулому була актрисою і мала широкий діапазон ролей у кіно — від науково-фантастичних фільмів категорії B[en] до снафа.

Другорядні персонажі[ред. | ред. код]

  • Джон Бутелла (Каспер ван Дін) — бармен, що з'являється в усіх барах, незалежно від місця дії. При цьому бармен відчуває незручність, коли хтось порівнює його із актором Каспер ван Дін.
  • Статтен (Генрі Роллінз) — актор, який зіграв у «Спектрум» члена екіпажу космічного корабля Ханшена.
  • Доун (Емі Екер) — актриса, яка зіграла в «Спектрум» члена екіпажу космічного корабля Брі.
  • Джеррі Ленсінг (Нолан Норт) — найкращий актор Motion Capture «після Енді Серкіса».

Виробництво[ред. | ред. код]

За словами Алана Тьюдіка в березні 2015 року, проєкт був в стадії розробки протягом двох років[7]. Він передав ідею серіалу виробничій компанії, яка ним зацікавилася і почала укладати контракти. Однак спонсор покинув компанію, знімання так і не розпочалися[9]. Тьюдік витратив цілий рік на зустрічі з продюсерами, але був розчарований. Коли його попросили знайти аудиторію для серіалу, крім «дивних нердів», він відмовився, вважаючи, що це підриває концепцію «Конмена» і ображає його шанувальників. Таким чином, був обраний формат вебсеріалу.[10]

Зв'язок із серіалом «Світляк»[ред. | ред. код]

«Спектрум» — явне відсилання до космічної опері «Світляк» Джосса Відона. Алан Тьюдік і Натан Філліон знімалися в «Світлячки» в ролях пілота (Вош / Гобан Вошборн) і капітана корабля (Мел / Малкольм Рейнольдс) відповідно. У «Конмене» також з'являються їхні колеги — Шон Махер (лікар Саймон Тем) і Джина Торрес (Зої Аллейн Вошборн).

Як і телесеріал Відона, вигаданий «Спектрум» був популярний серед фанатів наукової фантастики, але закритий після одного сезону.

Незважаючи на схожість «Спектрума» зі «Світляком» і наявність тих самих акторів у головних ролях, Алан Тьюдік заявив, що серіал не є автобіографічним. Проте, «Конмен» багато в чому заснований на особистому досвіді актора[11][8][9].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Fernsehserien.de
  2. http://dbpedia.org/resource/Con_Man_(web_series)
  3. McNary, Dave; McNary, Dave (11 березня 2015). ‘Firefly’ Stars Alan Tudyk, Nathan Fillion Reunite for Crowdfunded ‘Con Man’ Series. Variety (амер.). Архів оригіналу за 12 березня 2015. Процитовано 27 жовтня 2020.
  4. Con Man Alan Tudyk: Web Series About Comic Conventions. /Film (амер.). 11 березня 2015. Архів оригіналу за 30 жовтня 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.
  5. Olyphant, Timothy; Searcy, Nick; Burns, Jere; Carter, Joelle (4 лютого 2014), Shot All to Hell, архів оригіналу за 30 липня 2021, процитовано 27 жовтня 2020
  6. 'Justified' postmortem: EP Graham Yost dissects 'Shot All to Hell'. EW.com (англ.). Архів оригіналу за 31 жовтня 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.
  7. а б Exclusive Interview: Alan Tudyk Talks ‘Con Man’ And ‘Firefly. www.thehollywoodnews.com. Архів оригіналу за 8 листопада 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.
  8. а б 'Firefly' stars launch Indiegogo campaign for web series 'Con Man': 'It's the quickest way to see us back on a spaceship'. EW.com (EN) . Архів оригіналу за 30 жовтня 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.
  9. а б Flaherty, Keely. 7 Things You Need To Know About Nathan Fillion And Alan Tudyk's New Web Series. BuzzFeed (англ.). Архів оригіналу за 30 жовтня 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.
  10. Jeffery, Morgan (12 березня 2015). Alan Tudyk talks new web series Con Man. Digital Spy (брит.). Процитовано 27 жовтня 2020.
  11. DickensFacebookTwitter, Donna (11 березня 2015). Interview: Nathan Fillion and Alan Tudyk basically wrote ‘Firefly’ fanfic for ‘Con Men’. UPROXX (амер.). Архів оригіналу за 31 жовтня 2020. Процитовано 27 жовтня 2020.