Користувач:BirgaUA/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Олександр Всеволодович Глядєлов
Народження 1956р
Легниця, Польща
Національність українець
Країна Україна
Навчання Київський Політехнічний інститут
Напрямок Оптика і приладобудування
Роки творчості 1989р по наш час
Твори "Тут і зараз", видавництво "Бланк-Прес", Київ, 2000; "Pandemic: Facing AIDS" ("Пандемія: зіткнення зі СНІДом"), міжнародний фотопроект, видавництво "Umbrage Editions", Нью-Йорк, США, 2003; "Інтерв'ю з Надією", "Бланк-Прес", Київ, 2006.
Сайт glyadyelov.com

Олександр Всеволодович Глядєлов (англ. Oleksandr Glyadelov, *??? серпня 1956, Легниця, Польща)  - радянський та україньський фотограф-документаліст, фотожурналіст. Висвітлював воєнні конфлікти в Молдові, Нагорному Карабаху, Чечні і Україні. Був двічі поранений у Молдові та на Донбасі під Ілловайськом. З 1997 і до цього дня активно співпрацює з міжнародною гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів» (Medecins Sans Frontieres) та бере участь у проектах в якості фотографа[1][2][3]. Фотографії Глядєлова регулярно використовують такі міжнародні організації, як MSF, HRW, The Global Fund, UNAIDS, UNICEF. Висвітлює важливі соціальні проблеми в суспільстві такі як воєнні конфлікти, гуманітарні кризи, безпритульні діти, тюрьми, епідемії ВІЛ/СНІД, туберкульозу та Гепатиту С, наркоманія. Автор більш ніж 40 персональних виставок та 4 книг. Свідомо фотографує аналоговою камерою на чорно-білу плівку та сам друкує свої фотографії у домашній фотолабораторії в Києві[4].

Биография

[ред. | ред. код]

Олександр Глядєлов народився в 1956р у містечку Легниця, Польща у сімї офіцера Радянської армії. У 1974р переїзджає разом з сімєю до Києва де і мешкає по теперішній час. Вивчав оптику і приладобудування в Київському Політехнічному інституті. З середини 80-х самостійно вивчає фотографію. Почав фотографувати під час спортивно-гірських подорожей з друзями. З 1989-1996р працює незалежним фотожурналістом. З 1996р Глядєлов зосередився на довгострокових фотодокументальних проектах з поданням своєї роботи у вигляді виставок та книжок-альбомів. Весь цей час він паралельно працює над двома великими проектами: про соціально знедолених дітей та про епідемію ВІЛ/СНІД. З 1997р і по цей час він співпрацює з міжнародною гуманітарною організацією "Лікарі без кордонів"(Medecins Sans Frontieres) в якості фотографа. З 1997р регулярно проводить персональні фотовиставки.

Примечания

[ред. | ред. код]

Ссылки

[ред. | ред. код]

Категория:Персоналии по алфавиту