Леслі Христідіс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Леслі Христідіс
англ. Leslie Christidis
Народився 30 травня 1959(1959-05-30)[1] (64 роки)
Країна  Австралія
Діяльність орнітолог, дослідник, музеєзнавець, куратор
Alma mater Австралійський національний університет і Університет Мельбурна
Знання мов англійська[2]
Нагороди
Систематик живої природи
Дослідник, який окреслив низку зоологічних таксонів. Назви цих таксонів для вказівки авторства супроводжують позначенням «Christidis».

Les Christidis на Віківидах
Сторінка на Віківидах

Леслі Христідіс (англ. Leslie Christidis; нар. 30 травня 1959[3]) — австралійський орнітолог, спеціалізується на систематиці та еволюції птахів.

Біографія[ред. | ред. код]

У 1980 році закінчив Університет Мельбурна зі ступенем бакалавра. У 1985 році отримав ступінь доктора філософії в Австралійському національному університеті. Працював докторантом у CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation). У 1987-1996 роках працює старшим куратором відділення орнітології в Музеї Вікторії (Мельбурн). З 2004 по 2009 роки — помічник директора Австралійського музею Сіднея. З 2009 року обіймає посаду директора Національного морського науково-дослідницького центру університету Південного Хреста.

Леслі Христідіс довів, що співочі птахи з Австралії[4]. походять Став автором або співавтором понад 100 наукових праць і книг про систематику та еволюційну генетику птахів, кажанів, сумчастих, мохуваток. У 1994 році разом з Волтером Болзом видав книгу «Таксономія і види птахів Австралії та її територій» (The Taxonomy and Species of Birds of Australia and its Territories), яка стала хрестоматією з систематики австралійської авіфауни. У 2014 році разом з Едвардом Дікінсоном опублікували другий том енциклопедії «Повний перелік птахів світу Говарда та Мура» (The Howard and Moore Complete Checklist of the Birds of the World). Разом із Річардом Шодде є співавтором описання нових родин австралійських птахів Eulacestomatidae, Ifritidae, Melampittidae, Oreoicidae і Rhagologidae.

У 2005 році став одним з 10 австралійських орнітологів, нагороджених пам'ятною медаллю Роя Вілера.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.eoas.info/biogs/P003126b.htm
  2. Czech National Authority Database
  3. Bright Sparcs. Biographical entry Leslie Christidis (Short biography). Архів оригіналу за 4 грудня 2008. Процитовано 3 вересня 2019.
  4. Evolution - The Experience Symposium Speakers Leslie Christidis (Short biography)

Посилання[ред. | ред. код]