Медвинське повстання (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Медвинське повстання
Кадр із фільму «Медвинське повстання» (2019).

«Медвинське повстання» — документальний фільм про події Медвинського антибільшовицького повстання 1919—1922 років на Київщині.

Створення[ред. | ред. код]

У серпні 2019 року освітня ініціатива «Медвин. Повстання» разом з телерадіостудією «Богуслав» завершили створений ними документальний фільм «Медвинське повстання», режисерами якого стали Наталія і Віктор Горянські з Богуслава, авторкою сценарію — Марина Гогуля. Фільм знімався коштом його авторів із квітня по червень 2019 року у Медвині, Богуславі, Києві та історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили». У стрічці зокрема знялися кобзар Тарас Силенко, співробітниця заповідника «Биківнянські могили» Тетяна Шептицька.

Спеціально для фільму Тарас Силенко записав народну пісню «Чорна рілля ізорана». У стрічці використовуються також композиції Kozak System «Подай зброю», Dakh Daughters «Ой летіла пава», «Пісні української революції» Тараса Компаніченка і Хореї Козацької та голосіння, записане Марією Пилипчак від Ганни Мовчан з Поділля.

Прем'єра[ред. | ред. код]

Одразу ж по завершенні роботи над фільмом 19 серпня 2019 року його презентували на День села у Медвині[1], а 23 серпня 2019 року — у Богуславі[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 листопада 2019. Процитовано 5 листопада 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 листопада 2019. Процитовано 5 листопада 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]