Місія студент

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місія студент
Загальні дані
Жанр телевізійна гра
Країна Україна Україна
Мова російська, азербайджанська
Ориг. мережа ATV (Азербайджан), «Хабар» (Казахстан), «Билим» (Казахстан)
Ориг. трансляція 16 листопада 2012
Остання трансляція 23 грудня 2012
Тривалість 45 хв
Кількість сезонів 6
Кінокомпанія Euromedia
Місце фільм. Київський телецентр,
університети України
Творча команда
Ведучі/Актори Гюнай Бахшалиева (Азербайджан), Руфат Агаєв (Азербайджан), Аккенже Алимжан (Казахстан), Серик Акишев (Казахстан)
Технічні дані
Українськомовна локалізація
  • [[1] Офіційний сайт]

Місія студент — Хто хоче навчатись в Україні? (азерб. Məqsəd Tələbə - Kim Ukraynada təhsil almaq istəyir?, каз. Студент Миссиясы — Украинада оқығың келе ме?, груз. მისია სტუდენტი - ვის უნდა სწავლა უკრაინაში?, рос. Миссия Студент — Кто хочет учиться в Украине?) — освітньо-розважальне телешоу у форматі вікторини, створене для учнів 10-11 класів Казахстану та Азербайджану за замовленням Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України. Головною нагородою шоу є грант на отримання вищої освіти в Україні.

Зйомки вікторини проводились в Україні, телевізійні програми демонструвались на центральних та регіональних каналах Казахстану, Азербайджану та Грузії.

Формат[ред. | ред. код]

Формат шоу був розроблений та реалізований українською компанією Euromedia у спільному виробництві з провідними каналами АТВ в Азербайджані та «Хабар» і «Білім» в Казахстані.

Телешоу знімається за підтримки Міністерства освіти ти науки, молоді та спорту України, Міністерства Молоді та Спорту Азербайджанської Республіки та Фонду молоді Азербайджану при Міністерстві молоді та спорту Азербайджанської Республіки, а також в Республіці Казахстан при підтримці Республіканського громадського об'єднання "Єдина дитячо-юнацька організація «Жас Ұлан».

Ідея телешоу виникла як інструмент популяризації освіти в Україні та була втілена в унікальному форматі, що поєднує інтелектуальну гру та розважальне шоу.

Формат освітньо-розважального шоу «Місія студент» особливий тим, що глядачі бачать не лише інтелектуальну гру в студії, але й спостерігають за пригодами учасників під час проекту: подорожі, екскурсії, відвідання п'яти університетів в різних містах України, зустрічі з азербайджанськими та казахстанськими студентами, адміністрацією університетів, а також українськими та іноземними зірками шоу-бізнесу.

Зйомки програми відбувались в п'яти університетах України, в яких учасники шоу побували в першому сезоні проекту, серед яких: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний авіаційний університет, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Одеський національний політехнічний університет, Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка. Студійні зйомки проводились в одному з київських знімальних павільйонів.

Відбір учасників[ред. | ред. код]

Для участі в телевізійному проекті «Місія студент» були відібрані найвинахідливіші та найцілеспрямованіші діти Азербайджану та Казахстану. В процесі кастингів з учнями проводились тестування та особисті інтерв'ю, на основі яких найкращих учнів було відібрано та запрошено для зйомок в телешоу.

Правила[ред. | ред. код]

Вікторина складається з шести програм — 5 відбіркових та 1 фінальна. В кожній відбірковій пограмі бере участь 8 людей. Всього у відбіркових програмах вікторини беруть участь по 40 людей з кожної країни.

Кожна програма Вікторини складається з 4-х рівнів:

  • Перший рівень «Розвідка боєм»: в рівні задається 12 питань, кожне питання має 4 варіанти текстової відповіді, лише один з яких є правильним.
  • Другий рівень «Спецтема»: в рівні задається 12 питань, кожне питання має 4 візуальних варіанти відповіді (картинка або фото), лише один з яких є правильним.
  • Третій рівень «Несекретні матеріали»: в рівні задається 4 відео-питання, які задає один з вузів, в котрому побували учасники. Відео-питання складається безпосередньо з питання та 4-х відео-підказок, що підводять до правильної відповіді, а також відео-відповіді.
  • Четвертий рівень «Дуель»: в рівні задається 12 питань без варіантів відповіді, на які учасник відповідає усно. Протягом відведеного часу учасник, що перший натиснув на будь-яку кнопку на своєму пульті, отримує право відповісти на питання. Учасник з максимальною кількістю балів за всі 4 рівні оголошується переможцем та виходить у фінал.

Після рівнів 1-3 відсіюються по два учасники з найменшою сумою балів на даний момент. У випадку рівної кількості балів, які учасники набрали за результатами того чи іншого рівня, може застосовуватись спеціальний рівень під назвою «Контрольне запитання» або додатковий показник «середня швидкість відповідей». В результаті — в другому рівні беруть участь 6 людей, а третьому 4 людини, в четвертому 2 людини — одна з яких стає переможцем.

За результатами відбіркових програм до фінальної програми входять 8 людей — 5 переможців відбіркових програм плюс 3 претенденти — учасники з найкращою сумою балів, що вони набрали у відбірковій програмі. Якщо відразу за балами однозначно визначити трьох фіналістів не можна, до учасників з однаковими балами застосовується ще один критерій — «середня швидкість відповідей».

У фіналі порядок та наповнення рівнів збігається з відбірковими іграми, за винятком наступних пунктів: на третьому рівні задається 5 відео-питань — по 1 питанню від кожного ВНЗ, що співпрацюють з проектом. За результатами четвертого рівня «Дуель» визначається переможець вікторини, якого нагороджують головним призом — грантом на навчання в Україні.

Про творців[ред. | ред. код]

Euromedia Company надає послуги з технічної реалізації телевізійних та концертних проектів, а також менеджменту акторів в Європі та країнах СНД вже більше ніж 10 років.

Портфоліо про компанію окрім решти, містить: дебют, участь та перемогу Азербайджану а Пісенному конкурсі Євро бачення (2008–2012), всеукраїнський концертний тур «Вболівай з найкращими» напередодні UEFA EURO 2012, технічне забезпечення «EURO 2012 Final Party». Euromedia Company забезпечила технічну реалізацію зйомок фіналів шоу «Краса по-українськи» («1+1»), «Королева балу 2012» («ТЕТ»)б «Що ти робив минулої п'ятниці?» («1+1»), реаліті-шоу «Круг» (ICTV), а також розробку та успішну реалізацію телепроєкту «100 найкращих пісень» на телеканалі «Казахстан».

Сайт компанії. [Архівовано 1 січня 2012 у Wayback Machine.]

Посилання[ред. | ред. код]

Телешоу в Азербайджані[ред. | ред. код]

Телешоу в Казахстані[ред. | ред. код]