Облава (фільм, 2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Облава
La Rafle
Жанр драма
Режисер Розлін Бош
Продюсер Ален Голдман
Жан-Робер Гібар
Катрін Моріссо
Сценарист Розлін Бош
У головних
ролях
Мелані Лоран
Жан Рено
Сільві Тестю
Оператор David Ungarod
Дистриб'ютор Netflix
Тривалість 115 хв.
Мова французька, німецька
Країна Франція
Німеччина
Угорщина
Рік 2010
Дата виходу 10 березня 2010
Кошторис € 20 млн.
Касові збори € 25,097,060
IMDb ID 1382725
larafle-lefilm.com

Облава (фр. La Rafle) - художній фільм французького режисера Розлін Бош. Оснований на реальних подіях, які відбувалися у Франції в 1942 році.

Сюжет[ред. | ред. код]

Історія трьох єврейських сімей, заснована на реальних фактах. Головні герої опиняються в самому епіцентрі подій, які сталися 16 і 17 липня 1942 року, коли французькі поліцейські затримали більше 12 тисяч євреїв і тримали їх на стадіоні Вель-д `Ів. Умови утримання були жахливі, близько сотні в'язнів покінчили життя самогубством, а кожного, хто намагався втекти, розстрілювали на місці. Після шести днів у Вель-д `Іві євреїв депортували до французьких таборів Дрансі, Бон-ла-Роланд і Пітівьер, звідки потім етапували в німецькі табори смерті.

Реальність[ред. | ред. код]

Ділянка включає в себе кілька реальних людей, у тому числі Джо і Ганна Вайсман Траубе, у фільмі її мати і сестра в полоні, в реальному житті вони також приєдналися до їх батька в Ліможі. Інший реальний символ Аннет Моно. Доктор Давід Sheinbaum, якого грає Жан Рено, являє собою синтез більше одного лікаря.

Реліз[ред. | ред. код]

Французька прем'єра відбулася 10 березня 2010 року. Фільм також був відкритий в Бельгії, Люксембургу та Швейцарії в той же день. На DVD був випущений у Франції 7 вересня 2010 року.

У фільмі знімались[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]