Оскар Паркс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Оскар Паркс
Народився 18 жовтня 1885(1885-10-18)[1][2]
Handsworthd, Стаффордшир, Англія, Сполучене Королівство[2]
Помер 24 червня 1958(1958-06-24)[1][2] (72 роки)
Даун, Північна Ірландія, Велика Британія[2]
Діяльність історик, хірург, лікар
Alma mater Бірмінгемський університет
Учасник Перша світова війна[2]
Нагороди
офіцер Ордену Британської імперії

Оскар Паркс (Oscar Parkes) офіцер ордену Британської імперії (8 жовтня 1885 — 24 червня 1958) — хірург Королівського флоту, істориком військово-морського флоту, художником-мариністом та редактором Jane's Fighting Ships з 1918 по 1935 рік. Він був співробітником Королівської установа військово-морських конструкторів. Імператорський воєнний музей та Національний морський музей мають постійні колекції його творів мистецтва. Його книга «Британські лінійні кораблі: від " Warrior"», 1860 -" Vanguard ", 1950. Історія проєктування, будівництва та озброєння»[3] розглядається як класична.

Дитинство та юність[ред. | ред. код]

Натхнення Паркса, USS Baltimore (справа), картина Фреда С. Коззенса
Госпітальний корабель HMHS Somali біля мису Гелла в 1915, картина Паркса

Народився поблизу Бірмінгема у родині лікаря.

Інтерес Паркса до військових кораблів з'явився ще у ранньому дитинстві. у віці 4 роки його дуже вразило зображення американського крейсера «Балтімор» на коробці з печивом.

Літературна діяльність.[ред. | ред. код]

Окрім ролі редактора «Jane's Fighting Ships», Паркес вніс численні військово-морські статті до журналу «Ліга Військово- морського флоту», академічного журналу морської історії Товариства морських досліджень, «Mariner's Mirror», та інших журналів. Як лікар Паркс писав медичні статті про боротьбу з різними хворобами, зокрема з ревматизмом, методи електротерапії, озонотерапії та іншими медичні статті.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в The Dreadnought Project
  2. а б в г д е Lives of the First World War
  3. Parkes, Oscar (1990). British Battleships, "Warrior" 1860 to "Vanguard" 1950: A History of Design Construction and Armament (англійська) .

Посилання[ред. | ред. код]