Палеозоологічний музей Китаю

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Палеозоологічний музей Китаю
кит. 中国古动物馆
39°56′11″ пн. ш. 116°19′40″ сх. д. / 39.93639° пн. ш. 116.32778° сх. д. / 39.93639; 116.32778Координати: 39°56′11″ пн. ш. 116°19′40″ сх. д. / 39.93639° пн. ш. 116.32778° сх. д. / 39.93639; 116.32778
Тип Палеонтологічний музей
Країна  КНР
Розташування Пекін, КНР КНР
Адреса 142 Xi-Zhi-Men-Wai Street, Beijing 100044, China
Засновано 1929 рік
Директор Wang Yuand
Сайт www.paleozoo.cn
Палеозоологічний музей Китаю. Карта розташування: Китайська Народна Республіка
Палеозоологічний музей Китаю
Палеозоологічний музей Китаю (Китайська Народна Республіка)
Мапа

CMNS: Палеозоологічний музей Китаю у Вікісховищі

Палеозоологічний музей Китаю (кит. 中国古动物馆) — палеонтологічний музей в Пекіні, КНР.[1] В будівлі музею розташований також Інститут палеонтології хребетних і палеоантропології Китайської академії наук, в якому працюють багато відомих вчених, зокрема Сюй Сін. В музеї є виставкові зали з експонатами, що призначені для демонстрації відвідувачам, а решта будівлі використовується для дослідницьких цілей.

Будівля[ред. | ред. код]

Головна будівля має три поверхи. На першому представлені скам'янілості риб і земноводних, а також багато мезозойських рептилій, на другому представлені рептилії і птахи. а на третьому — ссавці. Багато з видів, представлений в експозиції, відомі лише за скам'янілостями, знайденими на території Китаю (наприклад, Sinokannemeyeria). В музеї також представлені кілька видів, що можуть бути еволюційними предками птахів, зокрема голотипи конфуціусорніса і мікрораптора, знайдених під час експедиції в Ляонін. В бічній галереї розміщена експозиція, присвячена походженню людини. Вона включає інформацію про синантропа — підвиду Homo erectus, що був знайдений в Чжоукоудяні під час розкопок в 1923-1927 роках. Також в експозиції представленні кам'яні знаряддя, виготовлені первісними людьми і черепи інших гомінідів, що колись мешкали в Китаї. В іншій бічній галереї розміщуються тимчасові виставки.

Панорама першого поверху
Вид на перший поверх з балкону другого поверху

Перший поверх музею присвячений рибам, амфібіям і мезозойським рептиліям. Центральним елементом є велика інсталяція, на якій розміщені скелети цинтаозавра, маменчизавра, тиранозавра, і скелетну композицію. що складається з монофолозавра, що полює на тоцзянозавра. У входа до експозиції музею розміщена колекція карбонових скам'янілостей з Південного Китаю. Поряд розміщена модель голови дунклеостея. Далі в експозицій, поряд зі скам'янілостями вимерлих риб, таких як гелікопріон і сіногелікопріон, розміщена латимерія в скляній вітрині.

На іншому кінці музею розміщена експозиція, присвячена доісторичним літаючим істотам. Крім голотипу мікрораптора, розміщені також кілька видів птерозаврів, а також інші тварини, такі як Hyphalosaurus.

На другому поверсі експозиція повністю присвячена мезозойської фауні. Тут розміщені скам'янілості дицинодонтів, такі, як Sinokannemeyeria і лістрозавр. Також на цьому поверсі розміщені експонати таких динозаврів, як Archaeornithomimus, Probactrosaurus, Tienshanosaurus і люфенгозавр- перший динозавр, знайдений в Китаї. Частина експозиції присвячена яйцям динозаврів.

Кайнозойська галерея на третьому поверсі.

Третій поверх присвячений кайнозойським ссавцям. Представлені такі види, як стегодон, платибелодон і рінотитан. Центральним елементом експозіції є череп мамута.

Галерея[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Archived copy. Архів оригіналу за 15 лютого 2008. Процитовано 11 липня 2008.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання) A Comprehensive Study on the Vertebrates of the Jehol Biota in Western Liaoning Province, last visited July 10, 2008

Посилання[ред. | ред. код]