Повернення до Гоґвортсу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повернення до Гоґвортсу
англ. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Жанр докудрама, документальний фільм, документальний телесеріалd і сімейний фільм
Режисер Eran Creevyd і Casey Pattersond
На основі Гаррі Поттер і Warner Bros. Pictures
Оповідач Стівен Фрай
У головних
ролях
Емма Вотсон, Денієл Редкліфф, Руперт Ґрінт, Том Фелтон, Бонні Райт, Джоан Роулінг, Роббі Колтрейн, Гелена Бонем Картер, Еванна Лінч, Рейф Файнз, Ґері Олдмен, Альфред Енох, Метью Льюїс, Кріс Коламбус, Джеймс Фелпс, Джейсон Айзекс, Девід Йетс, Олівер Фелпс, Марк Вільямс, Альфонсо Куарон, Тобі Джонс, Майк Ньюелл, Ієн Гарт, Стівен Фрай і Девід Гейманd
Композитор Charlie Moled
Кінокомпанія Warner Bros. Television Studios і Vice Media
Дистриб'ютор HBO Max[d]
Тривалість 120 хв. і 103 хв.
Мова англійська
Країна  Велика Британія
 США
Рік 2022
IMDb ID 16116174

20-та річниця Гаррі Поттера: Повернення в Гоґвортс (англ. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts) — документальний фільм, спеціальний епізод у складі франшизи про Гаррі Поттера. Вийшов на екрани 1 січня 2022 року з нагоди 20-річчя поттеріани.

Сюжет[ред. | ред. код]

За даними Variety, «Повернення до Гоґвортсу» «розкаже чарівну історію створення „Гаррі Поттера“ за допомогою абсолютно нових змістовних інтерв'ю та розмов з акторами». У фільмі знялися Денієл Редкліфф, Руперт Ґрінт, Емма Вотсон, Гелена Бонем Картер, Рейф Файнз, Джейсон Айзекс, Ґері Олдмен, Том Фелтон, Еванна Лінч, Метью Льюїс, Роббі Колтрейн, Марк Вільямс та інші[1]. При цьому Джоан Роулінг, авторка книг про Поттера, до учасників проєкту не потрапила; у ЗМІ це пов'язують зі звинуваченнями у трансфобії, які звучать на адресу письменниці останнім часом[2].

Виробництво та прем'єра[ред. | ред. код]

Проєкт був анонсований 17 листопада 2021 як зустріч з акторами, в ході якої з'ясуються подробиці про знімання різних фільмів франшизи[3]. 6 грудня 2021 вийшов спеціальний тизер «Повернення». Прем'єра відбулася 1 січня 2022 року. Вона присвячена 20-річчю з дня виходу картини Гаррі Поттер і філософський камінь[4].

Примітки[ред. | ред. код]