Гаррі Поттер: передісторія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Гаррі Поттер: передісторія»
Листівка з історією
Автор Дж. К. Роулінґ
Назва мовою оригіналу Harry Potter prequel
Країна Велика Британія Велика Британія
Мова англійська
Серія Гаррі Поттер
Жанр розповідь
Місце Велика Британія
Видавництво Велика Британія Велика Британія Waterstone's[en]
Видано 2008
Сторінок 2
Наступний твір Гаррі Поттер і філософський камінь

«Гаррі Поттер: передісторія» — твір британської письменниці Джоан Ролінґ довжиною в 800 слів, написаний на листівці у 2008 році спеціально для продажу на благодійному аукціоні за підтримки мережі книжкових магазинів Waterstone's. Листівка з текстом була продана 11 червня 2008 року за 25000 фунтів стерлінгів. Того ж дня текст історії опублікували в Інтернеті.

Сюжет[ред. | ред. код]

Сіріус Блек і Джеймс Поттер, втікаючи на мотоциклі від поліцейського автомобіля, що їх переслідує, повертають у вузький провулок між будинками, в кінці якого виявився глухий кут. Автомобіль також заїжджає в цей провулок і, таким чином, підлітки виявились затиснутими між стіною і поліцейською машиною. Сержант Фішер і поліцейський Андерсон вилазять з машини та висувають «мародерам» звинувачення у перевищенні швидкості, їзді на мотоциклі без шолома та у спротиві арешту. Несподівано в провулку з'являються троє невідомих на мітлах, Сіріус і Джеймс промовляють якесь закляття, яке підіймає поліцейську машину дибки, троє на мітлах вдаряються об неї і падають без свідомості. У наступну мить Сіріус і Джеймс відлітають на мотоциклі, залишивши розгублених поліцейських.

Роулінґ завершує оповідь словами: «З передісторії, над якою я не працюю, — але це було приємно!»[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. BBC NEWS | Entertainment | Potter 'prequel' sold at auction. Архів оригіналу за 12 жовтня 2020. Процитовано 20 жовтня 2013.

Посилання[ред. | ред. код]