Підземелля драконів: джерело могутності

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підземелля драконів: джерело могутності
Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God
Жанр фентезійний фільм, пригодницький фільм і бойовик
Режисер Джеррі Лівілл
Продюсер Кортні Соломон
Сценарист Роберт Кіммель
Брайан Руднік
На основі Dungeons & Dragons
У головних
ролях
Марк Дімонд
Clemency Burton-Hill
Брюс Пейн
Еллі Чидзей
Оператор Ігор Меглич
Композитор Девід Ліліан
Монтаж Родней Голланд
Кінокомпанія Warner Home Videod
Дистриб'ютор Sci Fi Pictures original films
Warner Home Video (DVD)
Тривалість 105 хвилин
Мова англійська
Країна Сполучені Штати Америки
Рік 2005
Дата виходу 8 жовтня 2005 року (у США)
Кошторис $12 мільйони
IMDb ID 0406728
Попередній Підземелля драконів

«Підземелля драконів: джерело могутності» (англ. Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God) — художній фільм 2005 року режисера Джеррі Лайвлі. В Україні фільм вперше було показано 8 грудня 2005 року[1]. Жанр — фентезі.

Наступний фільм «Підземелля драконів 3: Книга заклинань» (англ. Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness), виробництво Велика Британія, прем'єра відбулася 17 вересня 2012 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

За сюжетом цей фільм є продовженням фільму «Підземелля драконів». Дія відбувається через 100 років після подій, показаних в попередньому фільмі.

Передісторія подій, що відбуваються у фільмі, така: давним-давно маги стародавньої країни Тюрани здобули перемогу над жахливим богом-драконом Фалазуром, заточили його в надрах гори, а його силу помістили в містичну «Чорну Сферу». Відтоді минуло три тисячі років, і одного разу злісний чаклун Дамодар виявив «Чорну Сферу». З її допомогою він збирається помститися нащадкам тих, хто колись переміг його, і пробудити Фалазура, щоб разом з ним панувати всім світом. Якщо не вдасться відібрати у Дамодара «Сферу» і знову накласти на неї чари, Ізмір з усіма його жителями приречений.

Але на шляху сил Зла встають прославлений воїн Берек та його дружина, молода чарівниця Мелора. Разом з іншими магами вона шукає спосіб відновити давнє закляття, що сковує Фалазура. Тим часом Берек за наказом короля вирушає на пошуки «Чорної Сфери», а разом з ним — чотири герої, що втілюють в собі Хитрість, Розум, Мудрість і Силу: шахрай Нім, чаклунка Ормалін, священик Доріан і войовниця Лакс. У них у розпорядженні всього декілька днів, щоб дістатися до лігва Дамодара, поки дракон не повернувся до життя. Але їх дорога рясніє небезпеками: пройшовши через Ліс Розірваних Сердець, де панує ліч Клакс Злобний, керуючий ордою лютих примар, вони потрапляють в Кертл — селище гоблінів, і там їх атакує моторошний Крижаний Дракон, в бою з яким гине Доріан. З Кертла їх шлях лежить до склепу чаклуна Малека, в якому захований «Вир Огляду» — пристрій для переміщення в будь-яку точку простору, звідки вони переміщуються у фортецю Дамодара. Їм вдається відібрати у чорнокнижника «Сферу», але в ході боротьби важко постраждали ще двоє — Нім та Ормалін. Доставивши поранених до храму Обад-Хая, Берек і Лакс повертаються в Ізмір, але піддаються нападу гарпій. Поки Лакс відображає їх наліт, відволікаючи їх від Берека, той поспішає доставити «Чорну Сферу» в столицю.

Але відразу після прибуття Берек дізнається недобрі вісті — Мелора страждає від тяжкої хвороби, насланої на неї Дамодаром, а верховний маг Ізміра Оберон убитий. Клакс, що прийняв його подобу, повертає «Чорну Сферу» Дамодару, а той будить Бога-Дракона. Вирвавшись з ув'язнення, Фалазур направляється на Ізмір, вивергаючи вогонь, сіючи смерть і руйнування.

Мелора волає до могутності чотирьох стихій, і вони створюють нову магічну Сферу. Але її власне життя в небезпеці. Щоб врятувати її, Берек кидається в погоню за Дамодаром. Йому вдається наздогнати чаклуна і примусити його зняти закляття з Мелори. Здоров'я й сили повертаються до молодої чарівниці, і вона знову сковує Фалазура і занурює його на дно озера, повертаючи в забуття. Ізмір врятований, а Добро вчергове перемогло Зло.

В ролях[ред. | ред. код]

  • Брюс Пейн — Дамодар
  • Марк Даймонд — лорд Берек; займає мирну посаду королівського радника з податками, але минуле у нього дуже бурхливе і багате пригодами, які принесли йому славу неперевершеного воїна.
  • Клеменсі Бертон-Хілл — Мелора, його дружина, маг.
  • Еллі Чидзли — Лакс: войовниця, прекрасна собою, але з важким характером.
  • Стівен Елдер — Доріан, священик храму Обатхая.
  • Люсі Гаскелл — Ормалін, ельфійська чаклунка.
  • Тім Стерн — Нім, шахрай і проноза.
  • Рой Марсден — Оберон, голова Верховної Ради магів Ізміра.
  • Вітаутас Румзас — Валеріус, начальник королівської гвардії, учень Берека.
  • Ауримас Мелиезиус — Клакс Злісний: ліч-садист, дуже могутній, але непередбачуваний маг; раніше служив Фалазуру; допоміг Дамодару викрасти Чорну Сферу.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]