Рава (футбольний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Рава» (Рава-Руська)
Повна назва Футбольний клуб
«Рава»
Засновано 2001
Населений пункт Рава-Руська, Україна Україна
Стадіон «Локомотив», Рава-Руська
Вміщує 2 000
Президент Василь Лозинський
Головний тренер Юрій Дубровний
Ліга Перша ліга Львівської області, гр. «А»
2008 1-ше (чемпіонат)
Домашня
Виїзна

«Рава» — аматорський футбольний клуб з міста Рави-Руської Жовківського району Львівської області.

Утворений у 2001 році. Виступав у Кубку України серед аматорів 2007 року. Команда три сезони виступала у другій лізі чемпіонату України: 2003/2004, 2004/2005, 2005/2006.

Вихованець рава-руського футболу Іван Лень виступає за київську Оболонь. Ще один колишній гравець команди, Роман Каракевич став найкращим бомбардиром другої ліги чемпіонату України у сезоні 2003/2004 рр., після чого перейшов до запорізького «Металурга».

Виступи у другій лізі[ред. | ред. код]

Перше коло свого першого сезону у другій лізі (група "А") клуб завершив на 7-й сходинці у турнірній таблиці. Однак за підсумками сзону 2003/2004 рр. команда стала третьою.

У сезоні 2004/2005 року команда посіла у своїй підгрупі перше місце і за підсумками сезону виборола право виступати у першій лізі українського чемпіонату. Однак через різні причини, головною з яких вважають фінансову неспроможність забезпечувати виступ команди у першій лізі, команда наступний сезон знову розпочала у другій лізі. Це був початок занепаду клубу. Мотивації у команди вже не було, відвідуваність на стадіоні була низькою, а якість гри була далеко не найкращою, команда мало забивала. Тим не менше, за підсумками сезону 2005/2006 рр. «Рава» посіла третє місце. Після цього клуб знявся з першості України і ще два сезони відіграв у першій лізі чемпіонату Львівської області. З 2009 року клуб призупинив, у зв'язку із фінансово-економічною кризою, своє існування і не заявився на жоден із чемпіонатів як району, області, так і першості України.

Виступи у Кубку України[ред. | ред. код]

Дебют у 1/32 фіналу Кубка України для клубу відбувся у 2003 р., де команда зустрілася із першим чемпіоном України сімферопольською "Таврією" і програла з рахунком 0:1.

Наступного року на цій же стадії "Рава" поступилася донецькому "Шахтареві" з рахунком 1:4. Перший тайм того матчу закінчився нульовою нічиєю. Цікавим є той факт, що у другому таймі у ворота "Шахтаря" було призначено 2 (!) пенальті.

Найвищим досягненням у Кубку України був вихід до 1/16 фіналу у 2005 році. Тоді команда в 1/32 фіналу мінімально здолала "Геліос", а в 1/16 поступилася "Дніпру" з рахунком 0:2.

Колишня емблема[ред. | ред. код]

Досягнення[ред. | ред. код]

Тренери[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]