Роберт Флетчер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Роберт ІІІ Томас Флетчер
Robert III Thomas Fletcher
Ім'я при народженні англ. Robert III T. Fletcher
Народився 27 листопада 1963(1963-11-27) (60 років)
США США, Орегон
Громадянство США США
Національність американець
Місце проживання Україна, Київ
Діяльність Бізнес тренінги
Відомий завдяки авантюрист
Титул почесний професор[джерело?]
Конфесія Християнство, Протестант
Вага 95 кг
Зріст 168
Сайт Robert.Thomas.Fletcher

Ро́берт Фле́тчер (Роберт ІІІ Томас Флетчер, англ. Robert III T. Fletcher, 27 листопада 1963(19631127)) — американський MLM-бізнесмен, шахрай, засновник тренінгового проекту «Як стати мільйонером», компанії «Глобальні системи тренінгів» (GST). В Україні Роберта було заарештувано у підозрі за шахрайство.

Станом на липень 2009 року на Флетчера було 100 заяв постраждалих на суму майже 20 мільйонів гривень.[1]

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 27 листопада 1963 року на Алясці у небагатій сім'ї. У віці 16 років переїхав до батька до Вашингтону. Старшокласником працював у McDonald's.

Твердо вирішивши стати мільйонером, три роки навчався «швидкому збагаченню» у невідомого «мільйонера-наставника», проходив тренінги. У 18 років разом зі своїм дядьком Джимом Флетчером купив радіостанцію, а ще через 2 роки у нього вже начебто була власна виробнича компанія.

У 22 роки став мільйонером, на його рахунку створення компанії з оборотом розміром понад $100 млн.

Тяжба з Україною[ред. | ред. код]

2008 року правоохоронці України обвинуватили його в скоєнні фінансових злочинів. 23 листопада 2008 заарештований у Києві за підозрою у шахрайстві.[2] Приводом для затримання стали заяви 6 громадян України про заволодіння Флетчером їх коштами, вкладеними в інвестиційний проект King's capital. За інформацією правоохоронних органів, мова йде про $ 10 млн.[3]

Станом на липень 2009 року на Флетчера було 100 заяв постраждалих на суму майже 20 мільйонів гривень.[1] Флетчер обіцяв високі проценти доходу від вкладання в його бізнес — від 30% до 200% річних.[4]

Обвинувачення були надані суду через два роки. Станом на 9 березня 2015 року судом заслухано 16 обвинувачів (свідків), обвинувачення котрих були відхилені судом як необґрунтовані.

Суд розпочався над Флетчером[5] 12 липня 2012 року, проте неодноразово переносився, та продовжується досі.[6] Головуюча у справі суддя Дігтяр І. Р., захист Флетчера здійснюють адвокати Артем Середа та Віктор Середа.

З липня 2013 захист Роберта Флетчера здійснює адвокат Синиченко Віталій Анатолійович, який спеціалізується на захисті у складних економічних кримінальних провадженнях.

Після понад 6 років перебування в СІЗО, 13 лютого 2015 року, Роберта Флетчера випустили під заставу в 1 млн гривень, суд триває.

Станом на 2017 рік суд триває.[7]

Допомога постраждалим від незаконних дій[ред. | ред. код]

27 лютого 2015 року була створена нова компанія «Freedom Training System», яка повинна працювати за принципом мережевого маркетингу через інтернет.

Флетчер звинуватив українську владу у рейдерській атаці на його компанію і його особисто. Його начебто зробили банкрутом, щоб не дати можливості розрахуватись з інвесторами. Але при цьому всім інвесторам минулої компанії, він пообіцяв повернути кошти в повному обсязі з часом.

Сторінка кризового центру знаходиться на сайті компанії, яка й зобов'язалася допомогти у вирішенні цього питання, спочатку прийом заявок йшов у ручному режимі.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]