Чоле бхатуре

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Halwa poori
Походження  Індія
Необхідні компоненти нут[d]

Чоле бхатуре ( гінді छोले भटूरे) — харчова страва, що походить з півночі Індії. Вона ще дуже популярна у Пакистані Равалпінді. [1] Чоле бхатуре - це поєднання хана масала (гострий білий нут) та бхатура / Пурі (смажений хліб, виготовлений з майди). [2] Існує чіткий панджабі варіант страви. В Пакистані страва дуже популярна як сніданок. [3]Халва Пурі відрізняється від Чоле бхатуре тим, що Халва Пурі подається додатково з Халва.

Чоле-батуре також їдять на сніданок, в супроводі ласі. Вона може бути як вуличною їжею, так і повноцінною, яка подається вразом з цибулею, маринованованою морквою, зеленою чатні або ачар . [4]

Халва Пурі ( урду : حلوہ پوری‎ ) ( хінді : हलवा पूरी ) - пакистанська страва , яка також виникла на Індійському субконтиненті. [5] . Вона особливо популярна в пакистанській, індійській та бангладешській кухні . [3]

Їжа походила з північних регіонів Індійського субконтиненту, головним чином штату Уттар-Прадеш .Страва також популярна в низинному Непалі, в регіоні Терай, особливо в громаді Мадеш. Її подають як прасаду індуїсти та сикхи в індійських штатах Мадх'я-Прадеш, Пенджаб, Хар'яна, Хімачал-Прадеш, Біхар, Уттаракханд та Уттар-Прадеш. Халва Пурі, зазвичай, являється частиною сніданку та пізнього сніданку. А взагалі його їдять в любий час. У Пакистані сніданок Ніхарі та Халва Пурі відомий серед людей у Лахорі та Карачі .

Склад[ред. | ред. код]

Халва пурі складається із смаженого у фритюрі хліба ( пурі ), що подається з халвою та каррі, змішаними з нуту (відомого на місцевості як "чолі") та картоплі. Традиційно на сніданок подають соління з манго та цибулі в супроводі свіжого йогурту.

Різноманітні пекарні часто встановлюють кіоски Halwa Poori на сніданок, де пропонують вечеряти на вулиці або пропонують на винос.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Chanchal's, Kitchen. Chole Bhature recipe. Архів оригіналу за 17 січня 2021.
  2. Sharma, Samreedhi (14 березня 2007). Calorie watch: bhatura chole vs Puri bhaji.
  3. а б Ritu Chaturvedi. 6 Indo-Pak recipes that define cross-border foodie love. Khaleej Times (англ.). Процитовано 15 червня 2020.
  4. North Indian Cuisine: Recipes, History And The Best Restaurants In Delhi, Nyc And London. 5 липня 2013. Архів оригіналу за 4 September 2018. Процитовано 28 січня 2017.
  5. Ayeza Khan cooks Halwa Puri for family with love. www.thenews.com.pk (англ.). Процитовано 15 червня 2020.