Шулі Муалем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Шулі Муалем
Прізвисько שולי
Народилася 8 лютого 1965(1965-02-08)[1] (59 років)
Хайфа, Ізраїль[1]
Країна  Ізраїль
Діяльність медична сестра, політична діячка, педагог
Alma mater Q63347282? і Університет Бен-Гуріона
Знання мов англійська[1], арабська[1] і іврит
Заклад Університет Бен-Гуріона
Посада депутат Кнесету[d][1], депутат Кнесету[d][2] і депутат Кнесету[d][3]
Партія Єврейський дім (29 грудня 2018) і New Rightd

Шуламіт «Шулі» Муалем-Рафаелі (івр. שולמית "שולי" מועלם-רפאלי‎; 8 лютого 1965 року, Хайфа, Ізраїль) — ізраїльська медсестра та політична діячка. Член Кнесету від партії «Єврейський дім» з лютого 2013 року по березень 2015 року і знову з жовтня 2015 року по грудень 2018 року, коли приєдналася до партії «Нові праві».

Біографія[ред. | ред. код]

Шуламіт Муалем народилася в Хайфі, Ізраїль, у релігійній єврейській родині, була однією із дев'яти дітей. Її батьки іммігрували з Марокко за кілька місяців до її народження. Вона виросла в районі Неве Давід і була членкинею релігійно-сіоністської молодіжної організації «Бней-Аківа». Під час обов'язкової національної служби працювала вчителем.

Згодом навчалася у школі медичних сестер Шаарей-Цедек, де здобула ступінь бакалавра, а потім — ступінь магістра з промислового машинобудування в Техніоні. Працювала медсестрою в медичному центрі «Сорока» у Беер-Шеві, ставши директоркою з управління ризиками лікарні. Також читала лекції в Університеті Бен-Гуріона в Неґеві.

У 1997 році її чоловік Моше був одним із 73 ізраїльських солдатів, які загинули у так званій «аварії гелікоптерів»[4]. Після його смерті вона обіймала посаду заступника та виконуючого обов'язки голови організації вдів та сиріт ЦАГАЛю[5]. Вона також написала кілька посмертних листів своєму чоловікові, які були опубліковані в книзі «Мій коханий Муалем»[6], яка вийшла в 2001 році. Вийшовши заміж ще раз, вона брала участь у боротьбі за те, щоб вдови ЦАГАЛю й далі отримували пенсії після повторного одруження.

Перед виборами до Кнесету 2009 року Муалем посіла четверте місце в списку партії «Єврейський дім»[4]. Однак пізніше вона вийшла з остаточного списку[7]. Вона посіла дванадцяте місце у списку партії на виборах 2013 року і була обрана до Кнесету, оскільки партія отримала 12 місць. На виборах 2015 року вона посіла дев'яте місце у списку партії[8], втративши своє місце, оскільки партія скоротилася до восьми місць. Однак вона повернулася до Кнесету в жовтні 2015 року, коли лідер партії Нафталі Беннетт пішов у відставку відповідно до «норвезького» закону, що дозволило Муалем знову стати депутаткою парламенту[9].

У грудні 2018 року Муалем була серед депутатів «Єврейського дому», які покинули партію та сформували партію «Нові праві»[10]. Там вона посіла п'яте місце в списку партії на виборах у квітні 2019 року, але втратила своє місце, коли партія не змогла перетнути виборчий бар'єр.

У вересні 2020 року вона покинула «Нових правих» і приєдналася до партії «Лікуд»[11].

Ортодоксальна єврейка, одружена, має 7 дітей[12].

Виноски[ред. | ред. код]