Anderson Bruford Wakeman Howe

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Anderson Bruford Wakeman Howe
Основна інформація
Жанр Прогресивний рок, Артрок
Роки 1989
Країна Велика Британія
Місто Лондон
Лейбл Arista
Склад Джон Андерсон
Білл Бруфорд
Рік Вейкмен
Стів Гау
Тоні Левін
www.yesworld.com

Anderson Bruford Wakeman Howe (інколи використовується для їхнього позначення скорочення ABWH) — рок-гурт напрямку «прогресивний рок», що складається з деяких учасників гурту Yes. До складу гурту увійшли вокаліст Джон Андерсон, барабанщик Білл Бруфорд, клавішник Рік Вейкмен, та гітарист Стів Гау. Також у запису альбомів брав участь бас-гітарист Тоні Левін з King Crimson.

Історія гурту[ред. | ред. код]

Ці вихідці з Yes разом награли найпопулярніші записи гурту ще на початку 1970-х р. У 1989 р. гурт «Anderson Bruford Wakeman Howe» записав єдиний альбом з однойменною назвою. Записи наступних концертних турів склали основу для випуску «живого» альбому у 1993 р.

Хоча Андерсон задумав цей проект, як спробу возз'єднання Yes, однак решта учасників гурту прагнули дистанціюватися від назви Yes. В той же самий час цим ім'ям володіли Алан Уайт та Кріс Сквайр, до того ж Сквайр та Уайт продовжували бути учасниками Yes разом з Тревором Ребіном та Тоні Кейе, отже не могло бути і мови про застосування назви Yes для ABWH. Передбачаючи цю проблему вокаліст Джон Андерсон запропонував назву The Affirmative (англ. «позитивний»), але інші учасники гурту визнали, що це буде нещиро. Пропонувалася також і назва No, але врешті-решт вони вирішили просто назвати гурт іменами його учасників, на кшталт Emerson, Lake & Palmer, незважаючи на критику стосовно звучання, що нагадує назву якого-небудь балансового звіту або офіційної фірми. Під час турне Anderson Bruford Wakeman Howe назвали своє шоу «An Evening Of Yes Music Plus»; ця ж назва була використана для виданого надалі концертного альбому. Гурт Yes подав судовий позов на ABWH з метою запобігання будь-яких спроб згадування про Yes в матеріалах рекламних розкруток «ABWH». Очевидно, це сталося через угоду, що була укладена ще до випуску альбому «90125», між Yes (тоді ще з Андерсоном), Гау та Вейкменом стосовно використання імені Yes в промоції іншої діяльності.

Врешті-решт Yes та ABWH врегулювали ці розбіжності (які були більші ніж маленьке викручування рук компанії звукозапису), видавши альбом Yes з назвою «Union», до якого увійшли записи, що призначалися спочатку для окремих альбомів обох гуртів. Декілька пісень, що спочатку мали намір бути включені до другого альбому ABWH з орієнтовною назвою «Dialogue», з'явилися на андерграундівській бутлеґ-збірці «Yesoteric». Цей матеріал включав в себе демонстраційні записи Андерсона, але без участі інших трьох, які згодом увійшли до його альбомів «The Lost Tapes» (1996 р., набір з 20 CD) та «Watching the Flags That Fly» (2007 р.).

Багато прихильників схильні ставитися до ABWH як до Yes за винятком самої назви, а пісні з їхнього сольного альбому надалі були включені до збірок Yes.

Склад гурту[ред. | ред. код]

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

  • 1989 «Anderson Bruford Wakeman Howe»

Концертні альбоми[ред. | ред. код]

  • 1993 «An Evening of Yes Music Plus» (версії CD та Відео/DVD)

Відео[ред. | ред. код]

  • 1989 «In The Big Dream»

Посилання[ред. | ред. код]