Breakdown of Sanity

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Breakdown of Sanity
Breakdown of Sanity на фестивалі Wacken Open Air 2015
Breakdown of Sanity на фестивалі Wacken Open Air 2015
Основна інформація
Жанр металкор
Роки з 2007, перерва 2017–2020
Країна  Швейцарія
Місто Берн
Склад Карло Кнепфель, Олівер Стінгель, Крістоф Гігакс, Сесар Гонін, Томас Ріндлісбахер
Колишні
учасники
Сандро Кеузен

Breakdown of Sanity у Вікісховищі

Breakdown of Sanity — швейцарський металкор-гурт з міста Берн, заснований в 2007 році. Назва гурту перекладається як «розлад глузду» та покликана відобразити агресію музики і похмурий дух часу сучасного суспільства. Breakdown of Sanity є одним з DIY гуртів, характерних для хардкор-панк музики.

Історія[ред. | ред. код]

Початок і The Last Sunset[ред. | ред. код]

Навесні 2007 року, гітарист і автор пісень Олівер Штінгер працював над ідеями пісень, які повинні бути відтворені після розпуску свого колишнього гурту Paranoia. Вокаліст Карло Кнопфель, який працював гітаристом у гурті Nerp, приєднався до Штінгера. Удвох вони працювали з Drumcomputer, щоб записати свої перші пісні, незважаючи на відсутність барабанщика. Штінгер і Кнопфель розглядали на той час й інших придатних музикантів для створення нового гурту. Басистом був обраний Сезар Гонін. Гонін грав з Штінгером також в Paranoia. Близько півроку тріо шукало барабанщика, перш ніж відшукали в грудні 2007 року Томаса Ріндлісбахера, який грав в гурті Mortal Hatred з Туну.

Вперше гурт почав репетиції на початку 2008 року. Незабаром після заснування прийшов Сандро Каузен як другий гітарист до гурту. Каузен раніше грав в Trinity і також брав активну участь в різних інших проєктах. Навесні 2009 року Сандро Каузен був замінений Крістофом Гігаксом. Гігакс вже грав у гуртах Close In Sight та Estate of Embers. У лютому 2009 року вони випустили перший альбом. Альбом називався The Last Sunset і вийшов на кошти Штінгера. На концертах Breakdown of Sanity грав з такими відомими групами, як August Burns Red, Salt the Wound, Aborted, The Black Dahlia Murder, Cataract, Sylosis, Neaera, outh of Today та інші. Їх перший концерт за межами Швейцарії відбувся в 2009 році в Німеччині. У тому ж році, лейбл Quam Libet Records проводить семплер під назвою Heavy Metal Nation VI, на якому гурт виступив з піснею «Read My Lips». У серпні 2010 гурт з'явився на Open Air Graenichen. Того ж дня там грали такі гурти як No Use for a Name, Lagwagon, Streetlight Manifesto, Sylosis і Goodbye Fairbanks[1].

Альбом Mirrors[ред. | ред. код]

2011 рік почався для Breakdown of Sanity з концерту в Берні 4 лютого, де вони зіграли разом з Cataract[2]. 4 квітня 2011 року Breakdown of Sanity опублікували другий альбом під назвою Mirrors. У тому ж році гурт гастролював Європою разом з Vorgruppen wie, Breathing While Buried, Sequoia Shade, Resurrection, Scream Your Name, Sense of a Divination та Penguins on Extasy. Під час туру Німеччиною гурт був підтриманий Fuze Magazine, Monster Energy і Macbeth Footwear. Під час туру, який тривав з 20 серпня по 21 вересня 2011 року гурт побував в Швейцарії, Німеччині, Бельгії, Люксембурзі, Франції і Австрії.[3] 23 грудня 2011 року вийшов перший сингл, який мав назву «Chapters». Через день гурт представив пісню доступною для безкоштовного завантаження фанатами на Facebook.

У січні 2012 року гурт відіграв багато концертів у Швейцарії, Італії та Німеччині. В Zizers гурт грав разом з гуртом The Sorrow. 21 квітня 2012 року Breakdown of Sanity грав в Лейпцизі на «Impericon Festival II»[4] та 16 червня 2012 року на Mach1 Festival у Монтабаурі[5][6].

Альбом Perception[ред. | ред. код]

Третій студійний альбом Perception вийшов 18 жовтня 2013 року. Крім того відбувся тур з такими гуртами, як August Burns Red та Architects[7]. Ці концерти відбулися в контексті з Impericon Progression Tour протягом квітня. П'ятиконцертний тур охопив Герфорд, Бохум, Штутгарт, Вюрцбург та Мюнхен. Разом з Architects, August Burns Red та Breakdown of Sanity були також добре відомі Callejon, а також Adept. Грав гурт Progression Tour, який також був на Impericon Festival в Лейпцигу та Відні[8][9].

Перший концерт в 2013 році гурт грав 11 січня в Цюриху разом з Scream Your Name в Берні[10]. 3 червня 2013 року було оголошено, що Breakdown of Sanity вперше гратиме на With Full Force. Гурт грав по суботах в «Hard Bowl Stage».

Альбом Coexistence[ред. | ред. код]

8 травня 2016 року був анонсований четвертий студійний альбом, який отримав назву Coexistence. Дату релізу назначено на вересень 2016 року. Він також був повністю спродюсований Штінгелем. У жовтні гурт вирушив у двотижневий промо-тур Європою. На розігріві виступали австралійські Dream On, Dreamer і французькі Novelists. Завдяки альбому гурт вперше потрапив до різних топ-50 чартів, у тому числі й у Швейцарії. 11 травня 2017 року гурт оголосив, що наразі більше не буде виступати як гурт, і відіграв останній концерт 29 грудня 2017 року у Берні в Biehübeli, який був заповнений під зав'язку.

Через 3 роки гурт оголосив про повернення і 25 вересня 2020 року випустив сингл «Traces». Ще через рік, 4 листопада 2021 року, вийшов ще один сингл під назвою «Black Smoke».

Музичний стиль[ред. | ред. код]

Breakdown of Sanity грають класичний металкор, чергуючи важкі гітарні рифи, брейкдауни і мелодійні інструментальні інтерлюдії. Вокал Карло Кнепфеля складається виключно з глибокого гроулу та нечіткого співу. Тексти пісень, написані Кнепфелем і Штінгелем, стосуються соціально критичних тем і особистого досвіду[11].

Гурт грає металкор, оскільки музиканти вважають цей жанр найкращим способом різнобічного вираження своїх емоцій. Також підкреслюється сучасний стиль жанру як «музика завтрашнього дня».

Ліві лапки "Це неймовірна енергетика. Навряд чи якийсь інший стиль музики дозволяє виражати свої емоції у такий різноманітний спосіб. Ми також вважаємо, що сучасна стерильність — це те, до чого варто прагнути — це музика завтрашнього дня".

Олівер Штінгель в інтерв'ю для rawk.ch[11].

Праві лапки

Гурт діє в форматі DIY, від продюсування, дизайну обкладинок і статей для мерчандайзингу до бронювання концертів і турів. Олівер Штінгель спродюсував усі альбоми гурту. Басист Сесар Гонін опікується фінансами та технологіями[11]. Британський журнал Rock Sound описує Breakdown of Sanity як гурт, що зберігає стиль DIY[12].

Дискографія[ред. | ред. код]

Сингли[ред. | ред. код]

  • 2011: «Chapters»
  • 2012: «Stronger» (кавер на Kanye West)
  • 2020: «Traces»
  • 2021: «Black Smoke»

Альбоми[ред. | ред. код]

  • 2009: The Last Sunset
  • 2011: [MIRRORS]
  • 2013: Perception
  • 2016: Coexistence

Примітки[ред. | ред. код]

  1. GRÄNINCHEN OPEN AIR: Фестиваль складу 2010. Архів оригіналу за 7 квітня 2014. Процитовано 5 квітня 2014.
  2. [Http :/ / www.ruthlessproductions.ch/ нещадного Продакшнз]
  3. MACBETH FOOTWEAR: Payback Tour 2011. Архів оригіналу за 8 грудень 2012. Процитовано 5 квітень 2014.
  4. metal.de: Impericon Festival II [Архівовано 22 липень 2013 у Wayback Machine.]
  5. Mach1 Festival: Line-Up 2012 [Архівовано 25 лютий 2012 у Wayback Machine.]
  6. Mair1 Festival: Biografie Breakdown of Sanity [Архівовано 8 червня 2012 у Wayback Machine.]
  7. name="RockSound">Rock Sound: 2013 WILL BELONG TO…BREAKDOWN OF SANITY [Архівовано 22 жовтня 2013 у Wayback Machine.]
  8. in-your-face.de: Progression Tour 2013 mit CALLEJON, AUGUST BURNS RED, ARCHITECTS… [Архівовано 30 листопад 2012 у Wayback Machine.]
  9. in-your-face.de: Progression Tour 2013 [Архівовано 16 травень 2013 у Wayback Machine.]
  10. Outspoken.de: SCREAM YOUR NAME auf Tour [Архівовано 14 жовтня 2013 у Wayback Machine.]
  11. а б в Архівна копія на сайті Wayback Machine.
  12. Архівна копія на сайті Wayback Machine. Rock Sound

Посилання[ред. | ред. код]