Favorite Girl

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Favorite Girl»
Пісня Джастіна Бібера
з альбому My World
Випущено 2 листопада 2009
Формат Цифрове завантаження
Тип Промосингл
Жанр Тін-поп, R&B
Мова англійська
Тривалість 4:15
Лейбл Island Def Jam Music Group, RBMG Records
Автор слів Дернст Еміль II[en], Анте Бірчетт, Анеша Бірчетт, Деліша Томас
Продюсер Дернст Еміль II

«Favorite Girl» (укр. Кохана дівчина) — пісня канадського співака Джастіна Бібера. Її написав і спродюсував D'Mile[en], а Анте Бірчетт, Анеша Бірчетт і Деліша Томас також брали участь в написанні пісні. Бібер презентував акустичну версію пісні на своєму офіційному каналі на YouTube після того, як американська кантрі попспівачка Тейлор Свіфт використала сингл Бібера «One Time» як фонову музику в одному зі своїх відеощоденників туру. Пізніше, пісня вийшла виключно в iTunes як другий промосингл дебютного студійного релізу My World 4 листопада 2009 року.

Пісня написана в середньому темпі і поєднує тін-поп і елементи R&B. Пісня дебютувала у на дванадцятій і двадцять шостій сходинці у чартах Канаді та США, відповідно. Він також зайняв дев'яносто другу позицію хіт-параду Австралії і посів сімдесят шосту і двадцять сьому сходинки в чартах Об'єднаного Королівства UK Singles Chart та UK R&B Chart. Бібер виконував пісню кілька разів, переважно, її акустичну версію, на розігріві концертного туру Тейлор Свіфт Fearless Tour.

Створення[ред. | ред. код]

У серпні 2009 року кантрі-поп-співачка Тейлор Свіфт використала Біберову «One Time» як фонову музику та основну музику, свого відеощоденника, в якому вона та її друзі танцювали, який вона розміщувала на своєму офіційному каналі на YouTube.[1] У відповідь на використання Свіфт його пісні, Бібер опублікував акустичну версію пісні «Favorite Girl», яка на той час ще не публікувалась, на своєму YouTube-каналі.[1] На питання про те, як він дізнався, що Свіфт використовує його пісню, Бібер сказав: «Це було дуже кумедно, тому що я почув про це від фаната. Я подивився, і це було весело!» Бібер та Свіфт згодом зустрілися на премії MTV Video Music Awards 2009[en], і вона пізніше запросила його бути спеціальним гостем в її концертному турі Fearless Tour, під час виступів у Великій Британії.[1]

Пісню написали Дернст "D'Mile" Еміль II[en], Анте Бірчетт, Анеша Бірчетт та Деліша Томас. Еміль також виступив продюсером. Пісня записана Блейком Ейзменом на студії Icon Studios в Атланті, штат Джорджія, де розпочалася кар'єра Бібера. Зведенням займалися Дейв Пенсадо та Джейкен-Джошуа Фавлер на студії Larrabee Studios у Північному Голлівуді, штат Каліфорнія.[2] Пісня стала популярною темою у Твіттері у день випуску.[3] «Favorite Girl» — це тин-поппісня, яка містить елементи R&B-музики.[4] Відповідно до нотного листа, опублікованого на сайті Musicnotes.com компанії Universal Music Publishing Ltd., «Favorite Girl» має музичний розмір ціла нота (С) і помірний темп 88 ударів на хвилину.[4] Написана в тональності мі мінор, а вокал Бібера охоплює діапазон від низької ноти G3 до високої ноти B4. Пісня має акордну прогресію[en] C–Em–G.[4]

Позиції в чартах[ред. | ред. код]

Пісня дебютувала, короткостроково закріпившись в американському чарті Billboard Hot 100 та канадському Canadian Hot 100, оскільки вийшла лише в iTunes. Сингл дебютував у США на двадцять шостій сходинці хіт-параду 21 листопада 2009 року, і залишався там протягом двох тижнів.[5] Того ж тижня він дебютував на п'ятнадцятому щаблі чарту Канаді, залишившись там також протягом двох тижнів. Пісня знову з'явилася в чарті Canadian Hot 100 9 січня 2010 року на дев'яносто дев'ятій сходинці.[6] 2010 року пісня також з'являлася в британському чарті UK Singles Chart на сімдесят шостій позиції, а також у чарті UK R&B Chart.[7][8]

Виконання наживо[ред. | ред. код]

Бібер переважно виконував наживо акустичну версію пісні. Вперше він виконав пісню акустично, коли вдруге з'явився в Шоу Елен Дедженерес 3 листопада 2009 року, того ж дня, коли пісня вийшла в iTunes. MTV News похвалила цей виступ як «фанковим, божевільним, чутливою імпровізацією».[9] Бібер виконував пісню в концертному турі Тейлор Свіфт Fearless Tour, під час зими 2009 року виступав на концертах Jingle Ball, в прямому ефірі на MTV, під час якого його назвали Виконавцем тижня MTV.[10] Під час живого виступу на MTV він виконував пісню під час гри на клавішних.[11] Джон Караманіка з Нью-Йорк таймс у своєму огляді акустичного виконання пісні на Z100[en] Jingle Ball 2009 назвав його найкращим виступом вечора.[12]

Чарти[ред. | ред. код]

Чарт (2009–10) Найвища
позиція
Канада (Canadian Hot 100)[6] 15
Велика Британія (UK Singles Chart)[7] 76
Велика Британія (UK R&B Chart)[8] 27
США (Billboard Hot 100)[5] 26

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в The TRUTH behind Taylor Swift & Justin Bieber’s friendship REVEALED!. Bop. 27 жовтня 2009. Архів оригіналу за 2 січня 2013. Процитовано 15 січня 2010. (англ.)
  2. Цифровий буклет альбому My World в iTunes.
  3. Current Twitter trends: 'Unseen prequels,' 'Favorite Girl', Melbourne Cup. The Independent Media. 4 листопада 2009. Архів оригіналу за 6 жовтня 2010. Процитовано 15 січня 2010. (англ.)
  4. а б в Дернст Еміль, Анте Бірчетт, Анеша Бірчетт і Деліша Томас (Композитори та Автори пісні) (2009). Favorite Girl: Justin Bieber Digital Sheet Music. Musicnotes.com. Universal Music Publishing, Ltd. MN0086487 (Product Number). (англ.)
  5. а б "Justin Bieber Chart History (Hot 100)". Billboard.
  6. а б "Justin Bieber Chart History (Canadian Hot 100)". Billboard.
  7. а б Chart Stats — Justin Bieber — Favorite Girl UK Singles Chart. Chart Stats.
  8. а б Archive Chart UK R&B Chart. The Official Charts Company.
  9. Justin Bieber Charms On Ellen. MTV News. Архів оригіналу за 11 липня 2012. Процитовано 15 січня 2010. (англ.)
  10. Кріс Райан (10 листопада 2009). MTV Featured Artist: Justin Bieber. MTV News. Архів оригіналу за 9 липня 2012. Процитовано 23 квітня 2010. (англ.)
  11. Favorite Girl (Live). MTV. Архів оригіналу за 6 вересня 2012. Процитовано 23 квітня 2010. (англ.)
  12. Джон Караманіка (13 грудня 2009). 20-Year-Old Fogy Cedes Audience to 15-Year-Old. Нью-Йорк таймс. Архів оригіналу за 19 серпня 2018. Процитовано 24 квітня 2010. (англ.)

Посилання[ред. | ред. код]