II район (Турку)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
II район
Країна  Фінляндія
Регіон Турку
Населення
 - повне 2 878
 - густота (4-те місце)
Площа
 - повна

Мапа
Вікісховище має мультимедійні дані
за темою: II район

II район (фін. II kaupunginosa, швед. II stadsdel) — один із центральних районів міста Турку, що входить до Центрального округу і розташований на східному березі річки Аурайокі.

Географічне положення[ред. | ред. код]

Район розташований між вулицями Ууденмаанкату (Uudenmaankatu) і Каскенкату (Kaskenkatu) і займає центральну історичну частину міста Турку.

Пам'ятки[ред. | ред. код]

У районі зосереджена велика кількість пам'яток архітектури районного та національного значення, в тому числі — Стара площа, музей ремесел Луостарінмякі, археологічний музей і виставковий комплекс "Aboa Vetus & Ars Nova", а також музей мореплавання, розташований в старовинній обсерваторії Вартіовуорі.

Щорічно в літній час на Старій площі проходить традиційна середньовічний ярмарок, що приваблює як майстрів-ремісників, так і тисячі відвідувачів з різних країн.

Дуже популярним серед містян є міський парк відпочинку, розташований на пагорбі Вартіовуорі, де також розташований літній дитячий театр.

Населення[ред. | ред. код]

Населення району в 2007 становило 2 878 осіб. Діти молодше 15 років становили 5,89%, а старше 65 років — 24,12%. Фінською мовою в якості рідної володіли 82,63%, шведською — 15,66%, а іншими мовами — 1,71% населення району.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]