Ineos Grenadier

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ineos Grenadier
Ineos Grenadier 3.0
Виробник Ineos Automotive Ltd
Роки виробництва з 2022
Клас Позашляховик
Компонування Переднє
Двигун(и) BMW B58 і BMW B57
Колісна база 2922 мм
Довжина 4896 мм
Ширина 1930 мм
Висота 2036 мм
Маса 2644–2811 кг
Подібні Ford Bronco
Jeep Wrangler
Land Rover Defender
Mercedes-Benz G-Клас
SsangYong Rexton
Toyota Land Cruiser

Ineos Grenadier — рамний позашляховик, розроблений і виготовлений компанією Ineos Automotive Ltd. Він був запущений у виробництво в липні 2022 року. Grenadier був розроблений як сучасна заміна оригінального Land Rover Defender із квадратним кузовом і сталевим шасі зі сходами, осі з довгоходовою прогресивною пружинною підвіскою (передня і задня) і оснащені шестициліндровими двигунами внутрішнього згоряння BMW.

історія[ред. | ред. код]

Ineos Grenadier 3.0

Ineos Automotive Ltd. була заснована сером Джимом Реткліффом, мільярдером і головою транснаціональної хімічної компанії Ineos. Реткліфф придумав створити заміну для свого Land Rover Defender і звернувся до Jaguar Land Rover з проханням придбати інструменти для продовження виробництва після того, як у січні 2016 року модель зняли з виробництва в Соліхаллі через 67 років. Пізніше Реткліфф вирішив ініціювати проект із розробки і побудуви подібного автомобіля під кодовою назвою Projekt Grenadier.

Автомобіль названо на честь улюбленого пабу Реткліффа, The Grenadier, у Белгравії, Лондон, де розглядалася початкова ідея та де була показана рекламна презентація. Порівнюючи цей проект із планом Джеймса Дайсона зі створення електромобіля в Сінгапурі, який було скасовано в жовтні 2019 року, списавши 500 мільйонів фунтів стерлінгів з його власних грошей, інсайдер галузі прокоментував: «Якщо JLR, яка виготовляла Defender протягом 70 років, бореться, то це показник того, наскільки важко буде новачку».

Пропонувалося виготовити автомобіль в Уельсі, але пізніше було підтверджено, що він буде виготовлений у Франції. Виробництво розпочато в липні 2022 року на заводі Ineos Automotive у Гамбаху, Франція.

У жовтні 2022 року Ineos Grenadier надійде у виробництво, а перші поставки заплановані на грудень.

Двигуни[ред. | ред. код]

Бензиновий:

Дизельний:

  • 3.0 L BMW B57 I6 turbo 249 к.с. 550 Нм

Посилання[ред. | ред. код]