Mope.io

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Mope.io
Розробник Стан Татарников
Видавець Addicting Games (2020 - тепер)
Жанр(и) Бойовик
Платформа Браузер, iOS, Android,
Дата випуску 4 Жовтня 2016
Режим гри багатокористувацька гра
Українська немає
Офіційний сайт
CMNS: Mope.io у Вікісховищі

Mope.io (укр. Мопіо) — багатокористувацька онлайн-відеогра. Mope.io була офіційно запущена як ексклюзивна браузерна гра 4 жовтня 2016 року[1] під власником Стена Татарникова, а мобільні опції стали доступними в листопаді 2016 року. 12 серпня 2020 року Mope.io було придбано та придбана компанією Addicting Games (офіційно 12 вересня 2020 року),[2] яка наразі контролює розробку гри.

Ігровий процес[ред. | ред. код]

Це миша в mope.io

Mope.io, також неофіційно скорочена як Mope, — це гра типу .io на виживання найсильнішого, де гравці грають за тварин, щоб еволюціонувати протягом тривалого часу. Гравці можуть просуватися вгору харчовим ланцюгом, споживаючи певні види їжі або інших гравців. Різні біоми, кожен з яких має власну унікальну місцевість, допомагають у процесі підвищення рівня, але можуть по-різному впливати на різних тварин. Здібності та ігрові ефекти також створюють виклик для різних видів.

Початок гри[ред. | ред. код]

Після натискання кнопки Відтворити на головному екрані з’явиться меню оновлення, у якому представлено кілька різних варіантів тварин. Незалежно від того, на якому полі клацнути, гравець буде твариною. Граючи за тварину, споживання джерел їжі чи інших тварин дозволить гравцям перейти на вищі рівні.

Колишній логотип на mope.io

Хоча виживання є основною короткостроковою метою, тварини, які займають високі позиції в харчовому ланцюгу, зазвичай мають владу над нижчими рівнями. Їсти їжу та наповнювати смужку XP не є обов’язковою умовою для виживання, але кожна тварина матиме або водяний бар, або лавовий бар, який потрібно підтримувати, постійно вживаючи воду чи лаву; якщо він порожній, тварина програє їхнє здоров’я через короткі проміжки часу, поки вони зрештою не помруть. На щастя, плями, що містять воду, регулярно з’являються на всій карті; менше для лави, оскільки її можна знайти лише на вулкані та в біомі пустелі.

Щоб вижити, тварини повинні зберегти здоров’я, оскільки вони помруть, якщо їх показник здоров’я буде зведено нанівець. Кількість здоров’я тварини записується на зеленій панелі, яка з’являється над головою кожного гравця, коли вона не заповнена; смуги здоров'я невидимі, коли вони заповнені на 100%. Їх можна зменшити, якщо гравця атакує будь-яка істота, яка є вищим за нього, якщо здобич кусає хвіст гравця або контактує з певними Terrain/джерелами їжі (наприклад, кактус зменшує здоров’я при дотику). Загалом, поки смужка здоров’я гравця та смужка води/лави/енергії залишаються заповненими, можна виживати протягом тривалого часу.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. clickstan (4 жовтня 2016). hey guys I made my own survival agario mmo. r/Agario. Процитовано 10 серпня 2023.
  2. Editor-in-chief, James Batchelor (11 вересня 2020). Addicting Games acquires Mope.io game. GamesIndustry.biz (англ.). Процитовано 10 серпня 2023.