Precious

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Precious
Сингл Depeche Mode
з альбому Playing the Angel
Випущений 3 жовтня 2005
Формат CD
Сторона Б «Free»
Записаний січень — липень 2005
Жанр Синті-поп
Мова англійська
Композитор Мартін Гор
Тривалість 4:09
Лейбл Mute Records
Продюсер Бен Хіллер
Хронологія синглів Depeche Mode
Попередній
←
Enjoy the Silence 04
(2004)
A Pain That I’m Used To
(2005)
Наступний
→
Музичне відео
«Precious» на YouTube

«Precious» — перший сингл британської групи Depeche Mode з їх одинадцятого студійного альбому Playing the Angel, і 42-й в дискографії групи. Вийшов 3 жовтня 2005 року у Великій Британії та 11 жовтня у США. Обіймав четверту сходинку в UK Singles Chart, 71-шу в Billboard Hot 100 і 23-тю в Modern Rock Tracks.

Подробиці[ред. | ред. код]

Це був перший оригінальний сингл групи більш ніж за три роки. Пісня була запущена на міжнародних радіостанціях і стала доступною для завантаження у цифровому форматі 22 серпня 2005 року. Відтоді, як пісня вперше була виконана наживо, її виконували на кожному концерті групи аж до 2014 року.

Незважаючи на те, що сенс більшості пісень групи прихований з огляду на те, що Мартін Гор воліє, щоб слухачі знаходили у його піснях свій сенс, для «Precious» він зробив виняток, заявивши, що ця пісня про його дітей і ті переживання, яких вони зазнали під час його розлучення з їх матір'ю.

Сторону «Б» займає «Free» — техно-біт-композиція, в якій відчувається вплив «старої школи». У США дана композиція спочатку не була доступна (не рахуючи імпортних релізів), але згодом стала доступна на iTunes. Вона також з'являється як бонус-трек на японській версії Playing the Angel.

Посилання[ред. | ред. код]