Rhinopithecus brelichi

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Rhinopithecus brelichi
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Примати (Primates)
Підряд: Haplorhini
Інфраряд: Вищі примати (Simiiformes)
Родина: Мавпові (Cercopithecidae)
Рід: Rhinopithecus
Вид:
R. brelichi
Біноміальна назва
Rhinopithecus brelichi
Thomas, 1903

Rhinopithecus brelichi (Рінопітек сірий) — вид приматів з роду Rhinopithecus родини Мавпові.

Опис[ред. | ред. код]

Довжина голови й тіла: 64-73 см, довжина хвоста: 70-97 см, вага самців: 15 кг, вага самиць: 8 кг. Доросла мавпа цілком барвиста, з плямами білого, каштанового, чорно-сіро-коричневого хутра і голим блакитно-білим обличчям. Має чорнуваті лапи і передпліччя, а також чорнуватий хвіст. Його шия і верхня частина голови теж чорні, з білявими пучками волосся на вухах і червонувато-коричневою плямою на лобі.

Поширення[ред. | ред. код]

Цей вид є ендеміком у невеликій області провінції Гуйчжоу на півдні Китаю. Цей вид зустрічається в змішаних лісах листяними і вічнозеленими і широколистяними на висоті від 1400 і 2300 м. Тим не менш, в періоди великого сніжного покриву, вони можуть бути записані на більш низьких висотах (до 570 м). Зустрічається у вторинних лісах, але відсутні в хвойних.

Стиль життя[ред. | ред. код]

Листоїдний, але також споживає листові бруньки, бутони, фрукти, насіння, кору, і личинки комах. Вид денний і напів-земний. Сезон народження для цього виду з квітня по травень. Соціальна структура заснована на гаремних групах, які подорожують і відпочивають разом у великих згуртованих групах, що складаються з 400 чоловік і більше. Холостяцькі групи також існують.

Сезон дітонародження: з квітня по травень. Вагітність: близько 200 днів. Зазвичай тільки один малюк народжується але іноді два. Самці, швидше за все, досягають статевої зрілості в близько 7 років, самиці у 4-5 років.

Загрози та охорона[ред. | ред. код]

Цей вид знаходиться під загрозою полювання і втрати місць проживання. Цей вид занесений в Додаток I СІТЕС. Зустрічається тільки в англ. Fanjingshan Nature Reserve в Китаї.

Посилання[ред. | ред. код]