Strange Sensation

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Strange Sensation
Роберт Плант і Strange Sensation на фестивалі Green Man Festival - 18.08.2007
Роберт Плант і Strange Sensation на фестивалі Green Man Festival - 18.08.2007
Основна інформація
Жанр Хард-рок
Роки 20012007
Країна Велика Британія Велика Британія
Тематика Музика
Склад

Джастін Адамс
Джон Бегготт
Клайв Дімер
Біллі Фуллер
Роберт Плант

Ліам Тайсон
Колишні
учасники

Чарлі Джонс
Майкл Лі

Порл Томпсон

Strange Sensation — британський рок-гурт, створений видатним рок-вокалістом Робертом Плантом для супроводу його сольних концертів.

Історія гурту[ред. | ред. код]

Після того, як у 1993 році вийшов його шостий студійний альбом «Fate of Nations» («доля націй»), Плант разом з колишнім гітаристом Led Zeppelin Джиммі Пейджем створили проєкт Page and Plant для спільних записів і гастрольних турів.

Класика «Led Zeppelin», записана за участі арабських музикантів, завдяки східному колориту звучала незрівнянно, і їх перший альбом «No Quarter» зайняв четвертий рядок у «Billboard». На хвилі успіху Пейдж і Плант спробували продовжити співпрацю, але результат у вигляді «Walking into Clarksdale»[1] був не досить успішним і партнери знову розлучилися, а на початку нового тисячоліття Плант зібрав групу супроводу «Strange Sensation», з якою випустив диск Dreamland (2002).

Альбом являв собою добірку блюзових і фолкових каверів, а його «мрійлива» атмосфера цілком виправдовувала назву[2]. Він був наповнений фолком, містикою і лірикою і сильно відрізнявся від попередніх "Manic Nirvana" та "Principar Of Moments", які традиційно являли Планта як рок-бунтівника[3].

Наступного року на світ з'явилася ретроспективна компіляція «Sixty Six to Timbuktu[en]», яка включала як його ранні сольні записи для CBS Records так і найновішу пісню "Win My Train Fare Home (If I'm Lucky)".

З новим матеріалом від легендарного Роберта Планта слухачі змогли ознайомитися в 2005 році, коли Плант за підтримки «Strange Sensation» випустив альбом «Mighty ReArranger»[4], який поєднував етнічну музику різних народів з впливом західної музики з певним містицизмом, з дещо цинічним зверненням до релігії.

В 2003 році Роберт Плант з групою «Strange Sensation» виступив на НСК «Олімпійський» в Києві в межах світового туру на підтримку альбому "Dreamlend"[3].

16 вересня 2005 група виступила з піснями Роберта Планта і Led Zeppelin в американській телевізійній передачі Soundstage (Чикаго)[5], їх виступ транслювався в сезоні 2006-2007 років, а також вийшов на DVD під назвою Soundstage: Robert Plant and the Strange Sensation[en].

Група завершила свої виступи в 2007 році.

Склад учасників[ред. | ред. код]

Колишні учасники[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Walking into Clarksdale [Архівовано 25 березня 2013 у Wayback Machine.](англ.)
  2. Біографія Роберта Планта [Архівовано 8 березня 2016 у Wayback Machine.](рос.)
  3. а б Роберт Плант у Києві (2003). Останній з могікан рок-н-ролу, або Плант у Києві. Архів оригіналу за 28 вересня 2015. Процитовано 11 січня 2013.
  4. Robert Plant Mighty ReArranger Review / BBC MUSIC [Архівовано 11 лютого 2011 у Wayback Machine.](англ.)
  5. Robert Plant & The Strange Sensation at the Soundstage Studios in Chicago (2006). Архів оригіналу за 20 листопада 2012. Процитовано 14 січня 2013.
  6. Джон Бегготт. Композитор Продюсер Музикант [Архівовано 6 березня 2014 у Wayback Machine.] (англ.)
  7. Біографія Клайва Дімера [Архівовано 22 червня 2013 у Wayback Machine.] (англ.)
  8. Біографія Біллі Феллера [Архівовано 13 червня 2013 у Wayback Machine.](англ.)

Посилання[ред. | ред. код]