Taken by Force

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Taken by Force
Студійний альбом
Виконавець Scorpions
Дата випуску 4 грудня 1977
Жанр Гевіметал, гардрок
Тривалість 39:05
Мова англійська
Лейбл RCA
Продюсер Дітер Діркс
Хронологія Scorpions
Попередній
←
Virgin Killer
(1977)
Tokyo Tapes
(1979)
Наступний
→
Сингли з Taken by Force
  1. «He's a Woman - She's a Man / Suspender Love»
    Випущений: 1977
  2. «The Sails of Charon / Steamrock Fever»
    Випущений: 1978 (Японія)
Альтернативна обкладинка
Професійні огляди
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
AllMusic 3.5/5 зірок[1]

Taken By Force (укр. «Взяті силою») — п'ятий студійний альбом німецького гурту Scorpions, представлений 4 грудня 1977 року на лейблі RCA. Це перший альбом Scorpions за участі барабанщика Германа Раребелла і останній студійний альбом з гітаристом Улі Йон Ротом. Рот залишив групу в 1978 році після закінчення туру на підтримку альбому, спочатку його замінив Міхаель Шенкер, а пізніше Маттіас Ябс.

Текст пісні «We'll Burn the Sky» спочатку був віршем, написаним Монікою Даннеманн, останньою дівчиною Джимі Гендрікса, як данина пам'яті після його смерті.

Обкладинка[ред. | ред. код]

Фотографію з обкладинки зробив Майкл фон Гімбут, це його третя робота для Scorpions. Як і попередні два альбоми, Taken by Force викликав суперечки через обкладинку, що знову призвело до того, що на більшості ринків обкладинку було замінено на альтернативну з фотографіями учасників гурту. Колишній головний гітарист гурту Улі Йон Рот захистив оригінальну обкладинку в інтерв’ю 2008 року, заявивши:

Я думаю початковою ідеєю було те, що діти гралися зі зброєю на військовому кладовищі у Франції, і деякі люди вважали це образливим. Я не вважаю, що це образливо, бо я вважаю, що насправді це було досить гарне зображення, оскільки воно ставить війну в повну перспективу; дуже часто на війну йде молодь, років вісімнадцяти, дев'ятнадцяти, яка не до кінця розуміє життя. Коли тобі п’ятнадцять, ти не до кінця розумієш життя, але потім цим хлопцям доводиться стріляти в інших людей просто тому, що хтось каже їм робити це для своєї країни. Політики іноді теж діти зі зброєю, у всі часи багато політиків надто щасливі, а війна занадто легко стає «легким рішенням», тоді як для мене це ніколи не повинно бути рішенням, війни не повинно бути в першість. Можливо, час від часу країні може знадобитися захищатися, я це розумію, але загалом, якщо взяти до уваги, що сьогодні тільки на цій планеті точиться понад сотня воєн, то це просто безумство і завжди інструмент темна сторона. Зазвичай погані речі приходять від війни, дуже мало хороших речей, але іноді хороші речі приходять від поганих речей, це правда, нічого такого чорно-білого. Вбивати людей завжди неправильне рішення[2].

Список композицій[ред. | ред. код]

#НазваАвторТривалість
1.«Steamrock Fever»Шенкер/Майне3:37
2.«We’ll Burn the Sky»Шенкер/Dannemann6:26
3.«I’ve Got to Be Free»Рот4:00
4.«The Riot of Your Time»Шенкер/Майне4:09
5.«The Sails of Charon»Рот4:23
6.«Your Light»Рот4:31
7.«He’s a Woman — She’s a Man»Шенкер/Майне/Раребелл3:15
8.«Born to Touch Your Feelings»Шенкер/Майне7:40
Додаткові композиції
#НазваАвторТривалість
9.«Suspender Love»Шенкер/Майне3:20
10.«Polar Nights» (концертна версія із Tokyo Tapes)Рот6:56

Нотатки

  • Більшість видань містить відредаговану версію пісні «The Sails of Charon». Редагування видаляє вступ з схожими на вітер звуковими ефектами, які виконуються на гітарі. Подібні ефекти можна почути в кінці пісні.
  • На композиції «Born to Touch Your Feelings» можна почути голоси запрошених жінок. Це деякі друзі та шанувальники групи: Джунко та Муцумі з Японії, Естер із Суринаму, Роза з Риму, Сьюзен з Лос-Анджелеса та Лейла з Таїті.

Учасники запису[ред. | ред. код]

Scorpions

Продюсування

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hill, Gary. Scorpions - Taken by Force review. AllMusic. Процитовано 28 вересня 2011.
  2. Syrjälä, Marko. Interview with Uli Jon Roth. Metal-rules.com. Архів оригіналу за 26 листопада 2010. Процитовано 12 травня 2008.

Посилання[ред. | ред. код]