Univision

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Univision
Країна США США
Мова мовлення іспанська
Центр керування Маямі
Дата початку
мовлення
25 вересня 1962
Власник(и) Univision Communications
Сайт univision.com

Univision (Унівісьо́н — з ісп. «об'єднане телебачення», Univisión) — разом з дочірньою компанією Телефутура, найбільша іспаномовна телекомунікаційна компанія США, та п'ята за величиною в країні, після Fox, ABC, NBC та CBS. Головний конкурент у іспаномовному сегменті телеглядачів — компанія Telemundo. Найчастіше користуються послугами компанії в США (новинні випуски, ток-шоу, розважальні передачі); серіали, в основному, закуповуються в країнах Латинської Америки. Штаб-квартири каналу розташовані в Маямі та Лос-Анджелесі.

Історія виникнення[ред. | ред. код]

Як перший повноцінний загальнонаціональний іспаномовний телеканал Univision сформувався у США до середини 90-х на базі регіональних теле- та радіостанцій, у першу чергу іспанського радіо Сан-Антоніо, Техас.

Аудиторія[ред. | ред. код]

Основна аудиторія каналу — латиноамериканці в США, чисельністю понад 45 млн осіб (більше 15 % населення країни), а також жителі Пуерто-Рико (4 млн осіб)

Критика[ред. | ред. код]

Комерційний та професійний успіх[ред. | ред. код]

Univision є успішним каналом в основному завдяки бурхливому зростанню кількості латиноамериканців, в першу чергу мексиканців у США. Головний продукт прайм-тайму, привертає мільйони глядачів, це знамениті мексиканські серіали (теленовели).

У 2003 і 2004 роках канал отримав ексклюзивне право показу в США пісенного конкурсу «Євробачення».

Джерела[ред. | ред. код]

  • Univision, сторінка музею телекомунікацій, посвяченна компанії. (англ.) [недоступне посилання з 20.12.2018]

Посилання[ред. | ред. код]