Майкл Паркес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майкл Паркес
англ. Michael Parkes

Народження 1944[1][2][…]
Сайкстон, Скотт, Міссурі, США
Країна  США
Жанр магічний реалізм
Діяльність художник, літограф
Сайт theworldofmichaelparkes.com

CMNS: Майкл Паркес у Вікісховищі

Майкл Паркес (Пейркс, англ. Michael Parkes) — американський живописець, засновник течії магічного реалізму, майстер фантастичного живопису та літографії. Він спеціалізується на живописі, кам'яних літографіях та скульптурі.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився в 1944 році, в містечку Сайкстоун, штат Міссурі в Америці. Паркес почав малювати ще до того, як навчився читати і писати. Відвідував художню школу, де зустрів Марію Седофф — кохання свого життя — жінку-художницю і музиканта, на якій він одружений понад 30 років.

Вивчав мистецтво живопису і графіки в Канзаському університеті, після чого три роки мандрував по Європі і Азії. З 1975 оселився в Іспанії.

Унікальний стиль живопису Паркеса склався в період ізоляції від суспільства поп-культури, коли він кинув вивчення і практику живопису і відправився в Індію в пошуках філософських істин і просвітління.

Практично всі твори Паркеса зараз знаходяться в приватних колекціях. Останнім часом Майкл Паркес живе і працює у Швейцарії.

Виставки[ред. | ред. код]

Персональні виставки на Ярмарку Мистецтва в Базелі (Швейцарія), Арт Чикаго, Нью-Йорк Арт Експо, Книжковий Ярмарок у Франкфурті, Ярмарок Мистецтва в Амстердамі, а також виставлявся в престижних галереях Амстердама, Парижа, Нью-Йорка, Лос-Анжелеса, Сан Франциско, в Данії, Італії, США.

У 2007 Майкл був почесним гостем міжнародної виставки «Венера і Жіноча інтуїція» (Venus and the Female Intuition)[4], яка проходила у Данії та Голландії. У тому ж році, роботи Паркеса ожили в балетній постановці Театру Танцю Скорпіус, Фенікс, США (Scorpius Dance Theater of Phoenix).

Виноски[ред. | ред. код]

  1. RKDartists
  2. Зведений список імен діячів мистецтва
  3. Benezit Dictionary of ArtistsOUP, 2006. — ISBN 978-0-19-977378-7
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 23 листопада 2009. Процитовано 8 лютого 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]