Анна Маццамауро

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анна Маццамауро
італ. Anna Mazzamauro
Ім'я при народженні Anna Maria Mazzamauro
Народилася 1 грудня 1938(1938-12-01) (85 років)
Рим, Італія
Громадянство  Італія
Діяльність акторка, акторка театру, телеведуча
IMDb nm0563481

CMNS: Анна Маццамауро у Вікісховищі

Анна Маццамауро (італ. Anna Mazzamauro, нар. 1 грудня 1938, Рим) — італійська акторка.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася 1 грудня 1938 року (за іншими джерелами 1944-го) в Римі, Лаціо, Італія. Повне ім'я — Анна Марія.  

Закінчила драматичну школу. Наприкінці 60-х років виступала у власному експериментальному театрі "Il Carlino". У 1966 році дебютувала в ролі синьйори Делігард в серіалі "Le inchieste del commissario Maigret". На великому екрані вперше з'явилася у фільмі Массімо Франкіоза "Pronto ... c'è una certa Giuliana per te" (1967).   Прославилася як синьйорина Сільвана в серії знаменитих кінокомедій "Фантоцці" (1975-2000), де актриса виступила партнеркою італійського коміка Паоло Вілладжо. Анна Маццамауро - актриса широкого акторського діапазону, з успіхом виконувала як характерні, так і драматичні ролі.  

На початку 70-х років Маццамауро виступала з акторами Ліно Банфі і Оресте Ліонелло в багатьох театральних кабаре, де він предствляв серію жіночих сатиричних і комічних персонажів.  

Продовжувала виступати на театральній сцені, особливий успіх мав спектакль "Raccontare Nannarella", присвячений Анні Маньяні. Анна Маццамауро - єдина актриса у світі, яка виконала головну роль у виставі «Сірано де Бержерак». У 80-ті роки виступала і як виконавиця пісень. Відома і як майстер дубляжу іноземних фільмів.  

Має дочку Гвендолін, яка народилася 1970 року.

Джерело[ред. | ред. код]