Анна Ріта Дель Піано

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анна Ріта Дель Піано
італ. Anna Rita Del Piano
Ім'я при народженні Anna Rita Viapiano
(Анна Ріта Віапіано)
Народилася 26 липня 1966(1966-07-26) (57 років)
Кассано-делле-Мурдже, Апулія, Італія
Громадянство  Італія
Діяльність акторка, режисер
Роки діяльності 1993—наш час
IMDb ID 0215712

CMNS: Анна Ріта Дель Піано у Вікісховищі

Анна Ріта Дель Піано (італ. Anna Rita Del Piano), справжнє ім'я Анна Ріта Віапіано (італ. Anna Rita Viapiano; нар. 26 липня 1966(19660726), Кассано-делле-Мурдже) — італійська акторка та режисер.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася у Кассано-делле-Мурдже, де й провела свої дитячі роки. Згодом вона переїхала разом зі своєю сім'єю до Матери, де почала свої перші художні заняття з балету, а згодом активно зацікавилась театром. Коли їй виповнилось 14 років, вона почала відвідувати заняття Енріко Аннечіно, студію «Гермес» Еміліо Адрісані та «Teatro dei Sassi» у Матері, який очолювали Массімо Ланзетта та Лоредана Паолічеллі. Закінчила Університет Урбіно з відзнакою та вступила до музичної консерваторії Egidio Romualdo Duni в Матері.

Її першим контактом зі світом кіно стали знімання в 1993 у фільмі The Star Maker Джузеппе Торнаторе, під час її перебування в Матері, де їй запропонували роль другого плану.

Зустріч з Торнаторе знаменує початок її роботи в кіно, оскільки незабаром після зйомок, вона поїхала в Рим, де почала відвідувати різні кіношколи. Першу роботу на телебаченні як телевізійна актриса вона отримала в 1996 у The Fourth King з Стефано Реалі, де грала хвору проказою красуню, а потім працювала в інших фантастичних картинах: Ultimo, Valeria medico legale. У 2000 вона поділила головну роль у телевізійній драмі «Le Ali della Vita» та «Le Ali della Vita 2» з Сабріною Феріллі та Вірною Лісі, де вона грає роль сестри Селестини. Наступного року вона також отримала головну роль у фантастичній картині разом з Марією Горетті.

Серед іншого, актриса грала роль соціального працівника у фільмі Le bande Лучіо Гордіано та касира у картині Focaccia blues Ніко Кірасоли[1].

2012 року Анна Ріта Дель Піано повернулась в Кассано-делле-Мурдже як режисер, щоб представити свою останню роботу «Parigi nell'Anno del Signore»[2].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]