Арія Міа Лоберті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Арія Міа Лоберті
Народилася
Род-Айленд
Діяльність акторка, активістка
Alma mater Родайлендський університетd, Королівський коледж Гелловейd і Університет штату Пенсильванія

CMNS: Арія Міа Лоберті у Вікісховищі

Арія Міа Лоберті — американська акторка. Вона зіграє роль Марі-Лор Леблан у екранізації роману «Все те незриме світло». Лоберті народилась з рідкісним генетичним захворюванням очей, яке називається ахроматопсія, і є юридично сліпою. Вона отримала свою проривну роль у глобальному кастингу серед тисяч актрис[1].

Біографія[ред. | ред. код]

Лоберті народилася і виросла у Род-Айленді, вищу освіту здобула в Університеті Род-Айленда з 2016 по 2020 рік. Вона з відзнакою закінчила навчання за трьома спеціальностями: філософія, комунікативні дослідження та політологія, а також давньогрецька мова та риторика[2][3]. Вона отримала ступінь магістра з античної риторики з відзнакою у 2021 році в Лондонському університеті Royal Holloway за стипендією Фулбрайта[4]. У 2021 році вона почала навчання в докторантурі з античної риторики в Університеті штату Пенсільванія[5].

Арія Міа Лореті зіграє головну роль Марі-Лор Леблан у майбутній екранізації Netflix роману 2014 року «Все те незриме світло». Лоберті отримала роль після глобального кастингу. Прихильниця книги, вона пішла на прослуховування після того, як дізналася про кастинг від своєї колишньої вчительки[6][7]. Незважаючи на відсутність акторського досвіду, Лоберті було обрано серед тисяч кандидаток на роль; це її перша акторська роль[8][9][10].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Українська назва Оригінальна назва Роль Примітки
2023 Все те незриме світло All the Light We Cannot See Марі-Лор Леблан мінісеріал

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Legally blind Johnston native makes 'authentic' Netflix debut: Aria Mia Loberti is an advocate, scholar, URI graduate and now an actress.
  2. «Aria Mia Loberti, '20», University of Rhode Island, https://web.uri.edu/artsci/class-of-2020/loberti/
  3. «2020-2021 American Postgraduate Award Grantees», Us-UK Fulbright Commission, https://www.fulbright.org.uk/about-us/meet-our-fulbrighters/2020-21-us-uk-fulbright-award-grantees/2020-21-american-postgraduate-award-grantees
  4. URI Staff (2020), «Aria Mia Loberti Selected for Fulbright Award to the United Kingdom», University of Rhode Island, https://web.uri.edu/fellowships/aria-mia-loberti-selected-for-fulbright-award-to-united-kingdom/
  5. «CAS Directory: Aria Mia Loberti», Penn State, https://cas.la.psu.edu/people/aml7282 [Архівовано 2022-07-03 у Wayback Machine.]
  6. Porter, Rick (9 грудня 2021). Netflix's 'All the Light We Cannot See' Taps Newcomer for Lead Role. The Hollywood Reporter. Процитовано 30 грудня 2021.
  7. Zorrilla, Monica Maria (9 грудня 2021). Netflix's 'All The Light We Cannot See' Adaptation Casts Aria Mia Loberti as Marie-Laure. Variety. Процитовано 30 грудня 2021.
  8. Petski, D. (2021). All The Light We Cannot See: Newcomer Aria Mia Loberti, Who Is Blind, Cast As Female Lead In Netflix Limited Series Adaptation. Deadline.
  9. Holmes, M. (2021). Newcomer Aria Mia Loberti Lands Lead Role in Netflix's All The Light We Cannot See. TV Insider.
  10. Dugan, K. (2021). Netflix's All The Light We Cannot See Adaptation Has Found Its Lead. SlashFilm.