Безіменна зона

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Безіменна зона
La Zona
Жанр Документальний фільм
Режисер Карлос Родрігес
Продюсер Асун Ласарте
Сценарист Карлос Родрігес
У головних
ролях
Деєго Катано
Композитор Януш Войтаровіч
Кінокомпанія Morgan Creativos
Тривалість 80 хв.
Мова українська з іспанськими субтитрами
Країна Іспанія
Рік 2006
IMDb ID 0781538

«Безіменна зона» (ісп. La Zona, англ. The Unnamed Zone) — іспанський документальний фільм 2006 р. режисера Карлоса Родрігеса про життя трьох молодих українських дітей, безпосередньо постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

Сюжет[ред. | ред. код]

Іспанська знімальна група на чолі з Карлосом Родрігесом розповідає про історії трьох дітей — Лідія Підвальна, Анастасія Павленко й Андрій Ковальчук — чиї життя кардинально змінилася після вибуху на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 р. Через документальний фільм про дітей та їх сім'ї, що «живуть у небезпечній близькості від зони відчуження навколо зруйнованої станції, показуються їх страхи, мрії, фантазії та надії на майбутнє».[1] Кожна дитина має «Чорнобильський сертифікат», що дарує доступ до державних субсидій і допомоги та є жахливим нагадуванням про їхню екзистенціальну реальність.

Критика[ред. | ред. код]

За словами Натана Південного, «через свій фільм Родрігес малює меланхолійний, міцний портрет трьох молодих життів, назавжди пошкоджених у результаті падіння на шлях катастрофічного лиха, що і передує їм, і наздогнало їх».

Рейтинг фільму на сайті IMDb — 6,4/10.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Unnamed Zone. Ukrainian Film Club of Columbia University. Архів оригіналу за 14 квітня 2020. Процитовано 9 січня 2014.
  2. La zona (2006). Архів оригіналу за 7 червня 2015. Процитовано 9 січня 2014.

Посилання[ред. | ред. код]