Беррі (прізвище)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Беррі
Панглійське прізвищеWD:
Оригінал мовою/Berry/
Фонетичні алгоритми (англ.)
саундекс B600
Caverphone PR1111
Кельнська фонетика 17

Пошук сторінокякі починаються з

містять

у Вікіданих:посилання:

CMNS: Беррі у Вікісховищі

Бе́ррі (англ. Berri) — англомовне прізвище з численними етимологічними джерелами і варіантами походження[1].

Ірландський і менський варіант: англізована форма від гельського Ó Béara («нащадок Béara») особового ім'я нез'ясованої етимології; або в деяких випадках, можливо, англізована форма ірландського та менського Ó Beargha.

Англійський варіант: від назви поселення однієї з декількох місцевостей у графстів Девон, що включають слово давньоанглійською мовою в давальному відмінку від burh («фортеця укріпленого маєтку»), наприклад Беррі Померой[en] чи Беррінарбор[en]. Також може походити від середньоанглійськоого (atte) beri («(у) маєтку»), що означає когось, хто жив і працював у такому місці середньоанглійською beri biri buri (від давньоанглійського давального відмінка byrig від давньоанглійського burg («форт», «укріплений маєток»).

Французький варіант: назва місця проживання від Berry, колишньої провінції в центральній Франції, так названих латинською мовою, земель Biturica галльського племені Bituriges.

Швейцарський німецький варіант: від пестливої форми давньогерманського особового імені, утвореного від давньоверхньонімецького bero («ведмідь»).

Відомі носії прізвища

[ред. | ред. код]
  • Сестри Беррі — Клер (Claire) і Мерна (Merna) Беррі, американський дует.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Berry Family History // Ancestry (англ.)