Бондарчук Веніамін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бондарчук Веніамін
Загальна інформація
Народження 2001(2001)
Стрижавка
Громадянство  Україна
Псевдо «Бритва»
Військова служба
Приналежність  Україна
Рід військ  Морська піхота
Формування
Війни / битви

Веніамі́н Бондарчу́к (* 2001) — військовик Збройних сил України, учасник російсько-української війни. Учасник Ігор Нескорених-2023.

З життєпису[ред. | ред. код]

Народився 2003 року у Вінницькій області. 2021 року поступав в академію імені Маринеско у Одесі — але там була непідйомна для батьків ціна була за навчання. Тому пішов на строкову службу. Дуже хотів потрапити у ВМС, але опинився в морській піхоті — потрапив до 35-ї бригади морської піхоти, 8 батальйон. Прослужив півтора року і почалася повномасштабна війна.

Направили боронити Одесу, потім під Миколаїв, а 27 травня 2022-го рушили звільняти окуповану Херсонщину. Підірвався на міні, коли вивозив поранених побратимів у боях на Миколаївщині. Форсували річку Інгулець, перейшли на лівий берег Дніпра в Херсонської області й зайшли в село Лозове. Росіян там вистачало, вони відступали до Андріївки; там українські сили зазнали серйозний опір. Почали відступати — треба було переукомплектуватися. Наступив на міну; в БМП вивозили півтори години під дуже сильними обстрілами.

Нареченій Ліані Могилюк подзвонив попрощатися. На другий день Ліана від тата дізналася, що Веніаміну відірвало ногу. Лежав у польовому госпіталі в Новому Бузі й попросив медсестру зателефонувати і розповісти матері про поранення. Але мама вже все знала. Проходив протезування у штаті Міннесота (США).

Спортом почав займатись за півроку після поранення — вже після протезування. «Invictus games» привели його знову до спорту — бо до цього ще жалів себе.

Увійшов до топ-10 у роздільному старті в класі IRB2.[1]

2023-го одружився, того ж року став батьком — народилася донечка.

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]