Боровіков Олександр Якович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Боровіков Олександр Якович
Народження 25 липня 1931(1931-07-25) (92 роки)
Алтайський край, РСФРР, СРСР
Навчання Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури
Діяльність художник
Сайт pronyaprokopovna.wix.com/alexandr-borovikov

Боровіко́в Олекса́ндр Я́кович (нар. 25 липня 1931(19310725), Алтайський край) — український художник, доцент кафедри рисунку і живопису в Київському національному університеті будівництва і архітектури.

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 25 липня 1931 року в Алтайському краї (Росія), де закінчив середню школу. Професійну освіту здобув у Ленінградському художньо-педагогічному училищі (закінчив у 1951 р.). Згодом вступив до Київського державного художнього інституту за фахом «Образотворче мистецтво». Після закінчення інституту (1964 р.) викладав малювання та методику малювання в Київському педагогічному інституті ім. М. Горького (нині — Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова). З 1968 р. по сьогоднішній день працює на кафедрі рисунку і живопису в Київському національному університеті будівництва і архітектури.

Творчість[ред. | ред. код]

Особливе місце у творчості художника займають жанри натюрморту та пейзажу, багато картин присвячено зображенню пам'ятників архітектури. Автор застосовує різноманітні техніки та майстерно їх поєднує. Персональні виставки художника проходять в Україні та за її межами.

Педагогічна діяльність[ред. | ред. код]

Свою творчість митець поєднує з викладацькою діяльністю. О. Я. Боровіков є автором низки методичних посібників для вищої та середньої школи в галузі образотворчого мистецтва.

Посилання[ред. | ред. код]