Брати Г'юз

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Брати Г'юз
Hughes brothers
Зображення
Альберт (ліворуч) і Аллен (праворуч) Г'юзи у 2009
Альберт (ліворуч) і Аллен (праворуч) Г'юзи у 2009
Дата народження 1 квітня 1972(1972-04-01) (52 роки)
Місце народження Детройт, Мічиган, США
Громадянство США США
Професія кінорежисери, продюсери, сценаристи
IMDb ID 1428229
CMNS: Брати Г'юз у Вікісховищі

Альберт Г'юз (англ. Albert) і Аллен Г'юз (англ. Allen Hughes; нар. 1 квітня 1972), разом відомі як брати Г'юз (англ. Hughes brothers) — американські режисери, продюсери та сценаристи. Брати-близнюки найбільш відомі своєю співрежисурою фільмів «Загроза суспільству», «З пекла» і «Книга Ілая».

Біографія[ред. | ред. код]

Брати Г'юз народились в Детройті штат Мічиган, їхній батько афроамериканець, а мати Айда — вірменоамериканка, родом із вірменської сім'ї, що проживала в Ірані, у Тегерані.[1] Альберт старший близнюк, він народився на дев'ять хвилин раніше. Два брати разом зі своєю матір'ю переїхали до Помони (Каліфорнія), що знаходиться на сході Лос-Анджелеса, коли їм було по дев'ять років. Мати піднімала своїх синів сама, при цьому починаючи свій бізнес. Підтримавши амбіції своїх синів у кіно, вона придбала їм відеокамеру, коли їм було по 12 років.[2] В результаті, хлопці знімали короткометражні фільми у свій вільний час.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Аллен та Альберт[ред. | ред. код]

Лише Аллен[ред. | ред. код]

Лише Альберт[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Smith, Krista (15 січня 2010). Г'юз Брати по книзі Елі, Dethroning Avatar, and Tiger Woods. Vanity Fair. Архів оригіналу за 14 червня 2011. Процитовано 3 лютого 2010.
  2. Vartanian, Hrag (1 квітня 2005). Albert Hughes Forges His Own Art. Armenian General Benevolent Union. Архів оригіналу за 28 вересня 2007. Процитовано 31 серпня 2007.

Посилання[ред. | ред. код]