Очікує на перевірку

Бути зайвим

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Бути зайвим»
(латис. «Liekam būt»)
Жанркримінальна драма
РежисерАлоїз Бренч
СценаристАндріс Колбергс
На основіQ85858581?
У головних
ролях
Вітаутас Томкус
Астрід Кайріша
ОператорРіхард Пікс
КомпозиторІварс Вігнерс
ХудожникГунарс Балодіс
Кінокомпанія«Ризька кіностудія»
Тривалість92 хв.
Моваросійська
КраїнаСРСР СРСР
Рік1976
IMDbID 0353264

«Бути зайвим» (латис. «Liekam būt») — латвійський радянський художній фільм режисера Алоїза Бренча. Знятий за сценарієм Андріса Колбергса на Ризькій кіностудії у 1976 році.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Волдемар Вітерс вийшов на волю, відсидівши семирічний термін. Перший час доводиться жити разом з сестрою і її чоловіком. Стара компанія розпалася. Тексіс і Боміс як і раніше займаються злочинним промислом, але близький друг Арніс і колишній компаньйон Петак повернулися до нормального життя.

Перебуваючи на роздоріжжі, Волдіс все більше схиляється до того, щоб забути своє кримінальне минуле, одружитися з Іреною і піти учнем реставратора в столярну майстерню, куди його рекомендував дільничний інспектор.

Тексіс повинен Вітерсу гроші і пропонує пограбувати ювелірний магазин. За його планом вони проникнуть в торговий зал через сусідній підвал і Волдіс легко відкриє сейф, основний замок якого знаходиться в ремонті.

Проломивши стіну і негайно потрапивши в магазин, злочинці забарилися з сейфом і, по гарячих слідах, на їхній слід швидко вийшла оперативна група. Загнаний в кут на руїнах старого будинку, Волдіс не став стріляти в інспектора, а пустив кулю собі в скроню.

У ролях

[ред. | ред. код]

Знімальна група

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]
  • Бути зайвим на сайті IMDb (англ.)