Вампіри у Гавані

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вампіри у Гавані
ісп. ¡Vampiros en La Habana!
Жанр сатира, комедія, мюзикл
Режисер Хуан Падрон
Продюсер Мануель Марія
Сценарист Ернесто Падрон,
Хуан Падрон
Композитор Мануель Дучесне Кусан
Дистриб'ютор MOKÉPd і Netflix
Тривалість 69 хв.
Мова іспанська
Країна Куба Куба
Німеччина ФРН
Іспанія Іспанія
Франція Франція
Рік 1985
Дата виходу США 5 серпня 1987 (Нью-Йорк)
Франція 7 липня 1999
Польща 18 червня 2004
Аргентина 6 вересня 2007
IMDb ID 0090249

«Вампіри в Гавані» (ісп. Vampiros en la Habana) — кубинський мультиплікаційний фільм. Один з небагатьох кубинських фільмів, які є надзвичайно популярними у США. Фільм вийшов з блискучою сатирою на Захід і на «капіталістів-вампірів».

Сюжет[ред. | ред. код]

Божевільний вчений Фон Дракула винайшов мікстуру, яка дозволяє вампірам жити під променями сонця. Коли про це дізнаються вампіри в усьому світі, вони летять на Кубу, щоб заволодіти мікстурою. Розгортається бій між Американськими і Європейськими вампірами. Лідери вампірів з Європи зі штаб-квартирою в Дюссельдорфі, почувши новину, хочуть заволодіти формулою, таким чином вони могли б продати її та отримати прибуток на противагу Фон Дракулі, який хотів зробити напій безплатним і оголосити про це через вампір-радіо. Вампіри зі США з їх лідером Джоном Террорі мають бізнес у вигляді підземних сховищ для вампірів по всьому узбережжю США, і хотіли розширити імперію свого бізнесу на Дюссельдорф. Джон Террорі не може дозволити вампірам з Європи, щоб вони заволоділи формулою, інакше він та його група збанкрутують. Еліксир (названий Вампісоль, від іспанського «соль» — сонце) з дитинства приймає племінник вченого, головний герой мультфільму Джозеф, також знаний як Пепіто. Він бореться проти військового уряду генерала Мачадо (події відбуваються під час кубинської революції 30-х років). Серце Пепіто належить Лолі, яка допомагає Пепіто та його друзям шпигувати в будинку Капітана, який працює на генерала Мачадо.

Основні персонажі[ред. | ред. код]

  • Пепіто — головний герой, племінник вченого, який створив еліксир. Грає на трубі в кафе і барах, а також бореться з Капітаном.
  • Лола — подруга Пепіто, працює у Капітана покоївкою та допомагає за ним шпигувати.
  • Фон Дракула — дядько Пепіто, а також нащадок графа Дракули, який створив еліксир. Коли граф Дракула випробував на собі невдалу версію еліксиру, він згорів під променями сонця, а Фон Дракула був змушений виїхати на Кубу. Куба була обрана тому, що до складу його еліксиру входило багато рому та піна-колади.

Посилання[ред. | ред. код]