Варіанти (інтернет-видання)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Варіанти
Посилання varianty.lviv.ua
Комерційний Так
Тип Інтернет-видання
Реєстрація необов'язкова
Мови українська
Власник ТОВ “Варіанти Львів”
Започатковано 2012

Варіанти — інформаційне агентство новин Львова. Мова видання українська. Сайт видання розпочав свою роботу у 2012 році. Головний редактор — Олександр Ковальчук[1]. Серед усіх інтернет видань Львова, Варіанти один з тих, за ким закріпився власний унікальний стиль подання новин[2]. Засновником є журналіст і редактор Ірина Марушкіна[3].

2016-2018 рр. - ІА Варіанти за підтримки Freedom House реалізували проєкт "Дрон-погляд на екологічні проблеми Львівщини".

2019 р. - виступили партнером ГО Атом в проєкті "Яскрава ідея в твоїх руках", реалізованого за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва SDC.

2021 р. - в рамках конкурсу регіональних обмінів Львівської облради "Змінимо країну разом" вибороли грант на реалізацію проєкту журналістських обмінів за участів журналісті й блогерів Львівської і Запорізькою областями.

2021-2022 - ГО "Атом" у партнерстві з ІА Варіанти реалізували проєкт "Організаційна підтримка незалежних місцевих медіа" за фінансової підтримки Чорноморського фонду регіонального співробітництва (BST) у межах програми ЄС "Прямуємо разом".

Свідоцтво про державну реєстрацію інформаційного агентства Варіанти як суб`єкта інформаційної діяльності (статус ЗМІ) КВ 341-203 P.


Контент[ред. | ред. код]

Інформаційне агентство має такі розділи: "Політика", "Економіка", "Спорт", "Соціум", "Культура".

Окрім новин Львова та області, є важливі новини України, а характерною особливістю є лонгріди на важливі теми та власна дрон зйомка для ілюстрації статей.

Також є рубрика "Мандри Львівщиною", де розповідається про містечка Львівської області, їх історія та цікаві об'єкти[4].

Автори[ред. | ред. код]

  • Директор та головний редактор: Олександр Ковальчук
  • Проектний менеджер: Зоряна Бутковська
  • Журналісти: Мар'яна Пастух, Ірина Савчук
  • Оператор дрон-відео, відео і фотозйомка: Руслан Бокало
  • Консультант проекту: Ірина Марушкіна

Див.також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Контакти. varianty.lviv.ua. Архів оригіналу за 25 вересня 2020. Процитовано 1 серпня 2020.
  2. Хто кого? Рейтинг львівських онлайн-ЗМІ. imi.org.ua (укр.). Процитовано 2 серпня 2020.
  3. Кому належать львівські ЗМІ. НАШІ ГРОШІ. ЛЬВІВ. Архів оригіналу за 6 травня 2014. Процитовано 2 серпня 2020.
  4. Мандри - найцікавіші місця Львівщини. xn--80aimngt.xn--j1amh (укр.). Архів оригіналу за 14 серпня 2020. Процитовано 2 серпня 2020.