Відкрита олімпіада Білорусько-Російського університету з математики

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Відкрита олімпіада Білорусько-Російського університету з математики — щорічні математичні змагання студентів і аспирантів вищих навчальних закладів, які проводяться в Могильові, Білорусь, на базі Білорусько-Російського університету, починаючи з 2010 року.

Для участі в Олімпіаді запрошуються команди закладів вищої освіти в складі не більше двох учасників (студентів або аспірантів) та одного керівника. Олімпіада проводиться у вигляді змагань в особистому заліку; додатково, понад квоту, в команду ВН3 можуть бути включені переможці (володарі золотих, срібних і бронзових медалей) Відкритих олімпіад Білорусько-Російського університету з математики минулих років. Олімпіада проходить впродоаж одного туру у формі тестування (30 завдань у тестовій формі протягом 5 годин), завдання містять задачі з наступних областей математики: алгебра, теорія чисел, аналіз (дійсний або комплексний), аналітична геометрія, комбінаторика, звичайні диференціальні рівняння.

При підрахунку кількості набраних балів враховуються коефіцієнти складності завдань. За результатами тестувань визначаються переможці олімпіади — 12 володарів медалей та дипломів 1—3 ступенів, шістьом учасникам вручаются заохочувальні дипломи.

Робочими мовами олімпіади є англійська і російська.[1]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Open Mathematical Olympiad of the Belarusian-Russian University [Відкрита олімпіада Білорусько-Російського університету з математики] (англ.). Белорусско-Российский университет. Архів оригіналу за 27 лютого 2017. Процитовано 26 лютого 2017.