Вікіпедія:Вікімарафон 2019

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Головна

Поради

Пропоновані теми

Заплановані та створені

Вікізустрічі

Часті запитання

Учасники вікізустрічей

Вікімарафон

до 15-річчя української Вікіпедії
26—30 січня 2019
wikimarathon.org.ua

Ідею проведення Вікіфлешмобів в Українській Вікіпедії підтримував Ігор Костенко, дописувач Вікіпедії з Небесної сотні

Привітай Вікіпедію
напиши в ній статтю!

Якби кожен читач Вікіпедії написав бодай одну корисну статтю, ми б мали понад 1 млн корисних статей вже сьогодні. З думкою про це, ми закликаємо проявити солідарність і долучитись до днів спільного написання статей в Українську Вікіпедію.

Усі учасники акції отримають пам'ятні сувеніри. Також у рамках Вікімарафону у різних куточках України пройшли місцеві події, де можна було навчитися редагувати Вікіпедію і створити свою статтю. Охочі могли прийти і поспілкуватися із досвідченими вікіпедистами в неформальній атмосфері, поставити запитання щодо Вікіпедії та написати статті з допомогою інших вікіпедистів і вікіпедисток.

Вікімарафон 26—30 січня 2019 року присвячено 15-річчю української Вікіпедії, 11-річчю кримськотатарської Вікіпедії і 18-річчю Вікіпедії англійською.

Розмісти цю афішу у своєму місті
Розмісти цю афішу у своєму місті

Поради до написання статей[ред. код]

Ознайомтесь з порадами до написання статей на сторінці «Поради». Якщо Ви не визначилися з темою, зазирніть на цю сторінку: Що можна створити

Для того, щоб позначити статтю як створену під час цього Вікімарафону, встановіть на її сторінці обговорення шаблон {{Вікімарафон 2019}}.

Якщо у Вас виникнуть складнощі з пошуком джерел на тему Вашої статті, залиште свій запит на спеціальній сторінці. Запит може стосуватися як конкретної книжки чи статті, так і теми статті загалом.

Вікізустрічі в рамках Вікімарафону[ред. код]

В рамках Вікімарафону відбулося понад 60 вікізустрічей в 21 області по всій Україні та місті Київ. Усі локації можна переглянути на мапі Вікімарафону.

Мапа
Мапа Вікімарафону


Результати[ред. код]

Соціальні мережі[ред. код]

Розкажіть про вашу участь у Вікімарафоні з додаванням до повідомлення гештеґу #Вікімарафон, #ЯпишуВікіпедію щоб ваше повідомлення було легше знайти та поділитись на сторінках Вікіпедія та Вікімедіа Україна у Facebook та Twitter, а також на Facebook-сторінці Вікімарафону.

Сувеніри[ред. код]

Усі учасники «Вікімарафону» — тобто користувачі, які створять статтю упродовж марафону — можуть отримати пам'ятні сувеніри. Сувеніри можна отримати поштою або прийшовши на вікізустрічі, зазначені вище.

Щоб отримати сувенір поштою, просимо додати свій підпис на цю сторінку до 7 лютого (включно).

Учасники[ред. код]

Додавайте на свою сторінку користувача шаблон {{Учасники Вікімарафону 2019}}

Цей користувач — учасник
Вікімарафону 2019


Список учасників місцевих вікізустрічей доступний на окремій сторінці.

Досвідчені користувачі Вікіпедії, які можуть допомогти новим користувачам із допрацюванням статей та поясненням правил, можуть взяти участь у Вікімарафоні як патрульні.

Галерея[ред. код]

Відео з Вікімарафонцями[ред. код]

Див. також: Відеорепортажі про Вікімарафон та інтерв'ю з вікіпедистами

Публікації[ред. код]

Посилання[ред. код]