Вікіпедія:Запити на арбітраж/Блокування користувача Ahonc 2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Позивач: Ahonc

Відповідач: Yakudza

Суть позову[ред. код]

Не люблю писати довгі тексти. міг би за цей час кілька статей написати, тож буду писати якомога коротше, але інформативніше.

8 грудня користувачем Yakudza було заблоковано користувача Ahonc на три доби за війну редагувань у шаблоні DisambigF. Yakudza вважає, що Агонком було «вандалізовано тисячі статей», проте це не так, оскільки якби це був вандалізм, то редагування Агонка мав би хтось відкотити. А ту сторінку бачили щонайменше 5 патрульних і жоден з них не вважав це вандалізмом, редагування Агонка скасували лише сьогодні. Тобто виходить, що Yakudza, за його словами, заблокував «вандала», але при цьому залишив вандалізованими близько 4 тисяч статей! З цього можна зробити висновок, що Yakudza придумав історію про вандалізм аби виправдати блокування. Дії Агонка в цьому випадку були виправданими, адже своїми редагуваннями Avatar6 фактично прибрав магічне слово __DISAMBIG__ з понад 4 тисяч статей. Для патрульних важливо, щоб дизамбіги підсвічувалися кольором, а Avatar6, як і анонім до того, своїми діями позбавили користувачів цієї можливості (до речі, сьогодні Avatar6 поламав інший шаблон — Село України з 27 тисячами включень).

Yakudza постійно стверджує, що не має з Агонком конфліктів, хоча насправді це не так. Йому вигідна така позиція для того, щоб мати змогу його блокувати. Yakudza не злюбив Агонка ще з часів Alex K, з того часу постійно шукає приводи для блокування. Якщо подивитися журнали блокувань, то переважна більшість блокувань Агонка здійснена Yakudza, а за останні півтора роки лише ним, тоді як одного з його постійних вікісуперників Pohorynsky за останні роки — хто завгодно, крім Yakudza (він навпаки Погоринського розблоковував). Тому складається враження, що Yakudza не є неупередженим щодо Агонка і застосовує санкції щодо Агонка та інших користувачів неоднаково. Після останнього бокування у січні 2016 року Арбком вже визнавав одне блокування Агонка Yakudza неправомірним і рекомендував Yakudza утриматися від блокувань Агонка, проте Yakudza не дотримався цієї рекомендації і таки здійснив нове блокування. Перед останнім блокуванням Yakudza, таке враження, що чекав, поки Агонк здійснить редагування в шаблоні, для того, щоб його заблокувати. Адже запит Avatar6 на ВП:ЗА (якого Агонк не бачив) був іще вранці. Yakudza міг ще тоді захистити шаблон і вирішити конфлікт, проте він цього не зробив. Сам Yakudza любить використовувати вислів, що блокування є превентивним методом, а не каральним, проте його блокування виглядають скоріше каральними, аніж превентивними (адже після блокування редагування, за які Агонк був заблокований, ще півтори доби скасовані не були, — то від чого превентив тоді?).

У зв'язку з вищевикладеним прошу в Арбітражного комітету:

  1. визнати неправомірним та вилучити з журналів блокування Агонка за 8.12.2016;
  2. заборонити користувачу Yakudza накладати блокування на Агонка;
  3. зобов'язати Yakudza вибачитись перед Агонком за звинувачення у вандалізмі тисяч статей.

Оскільки Yakudza є стороною конфлікту, прошу відвід арбітра Yakudza.

Голосування арбітрів щодо відводу арбітра Yakudza[ред. код]

Голосування арбітрів щодо прийняття справи до розгляду[ред. код]

Підсумок: позов відхилено --Basio (обговорення) 12:52, 10 лютого 2017 (UTC)[відповісти]