Вікіпедія:Статті, що необхідно поліпшити/Заголовок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Поліпшення статей

На цій сторінці користувачі пропонують (номінують) сторінки для термінового поліпшення. Це статті, енциклопедична значущість яких не викликає сумнівів, але зміст яких або занадто короткий, або не відповідає нормам Вікіпедії. Якщо за два тижні (14 днів) стаття не була поліпшена, вона може потрапити на сторінку Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення. Підбити підсумок і закрити обговорення може будь-який користувач.

Зверніть увагу, що не всі статті з проблемами мають бути відразу номіновані на термінове поліпшення. У багатьох ситуаціях можна обійтися звичайними службовими шаблонами впорядкування, тому що можна поліпшити статтю шляхом перекладу статей з іншомовних розділів Вікіпедії або при роботі із зовнішніми джерелами. Наприклад, якщо ви вважаєте, що стаття на аналогічну тему є в інших мовних розділах Вікіпедії, але на самій статті немає інтервікі, краще або власноруч додати посилання, або встановити шаблон {{Без інтервікі}}, а на статтю без джерел (без приміток, посилань чи списку літератури) поставити шаблон {{без джерел}}. На статті з неперекладеними частинами тексту або помилками в тексті варто додавати шаблон {{Завершити переклад}} і {{Мовні помилки}} відповідно, а в статтю, де не вистачає доречних ілюстрацій, додавати їх або проставляти шаблон {{Без ілюстрацій}}, а основним шаблоном впорядкування є {{Проблеми}} із його параметрами.

Зверніть увагу, що статті (за винятком словникових), що підпадають під вилучення відповідно до ВП:ПП, ВП:КРВИЛ, ВП:ЧНВ, ВП:КЗ, ВП:ОД та ВП:ПОДІБНЕ повинні виноситися (номінуватися) на вилучення відразу.

Якщо стаття, на вашу думку, потребує перейменування, розділення чи навпаки об'єднання — краще звернутися на відповідні сторінки, ніж на сторінку поліпшення.

Номінувати сторінку на поліпшення

Процедура номінації
  1. Виявлення статті, яку, на вашу думку, слід поліпшити;
  2. Перевірка історії редагувань за допомогою вкладки «перегляд історії» на наявність корисної інформації у попередніх версіях;
  3. Безпосередня номінація на поліпшення: власноруч ({{Поліпшити}}) чи за допомогою гаджету NominateToCorrect;
  4. Повідомлення авторів статті за допомогою {{subst:поліпшити автору|автору статті|28 квітня 2024}} ~~~~.
Довідка · Пісочниця · Кнайпа · Портали · Проєкти · Запити · Портал спільноти


Поточні обговорення

Дата Статті-кандидати на поліпшення